Apps
Åpen Artikkel
Planlegg en TV-kveld med Norsk TV-Program
1

Planlegg en TV-kveld med Norsk TV-Program

av Ørjan H Vøllestad05/12/2011

I mitt hus er det ingen ukeblader og faktisk ingen papiraviser heller. Vi har ingenting som naturlig og lett gir oss et TV-program, og satellitt-tunerens EPG-leser er helt forferdelig. Det betyr at vi må bruke internett. Men vi har ingen nettbrett og vi blar ofte opp på se.no for å få en oversikt. Det er vel og bra, men vi ser ikke så fryktelig ofte på TV, mest filmer.

En helnorsk oversikt

Norsk TV-Program er en applikasjon for å vise TV-programmet, på en overraskende ryddig og lettforståelig måte. Første gangen du starter opp er det lurt å sette opp hvilke kanaler du har så du ikke får en rekke skuffelser når du ser filmer du har lyst å se, men oppdager at det er på en kanal du ikke har. Du trykker på «Pluss» tegnet i toppen og velger den kanalpakken du har eller enkeltkanaler fra en liste, lagrer og går tilbake. Selve oversikten er inndelt  i to og to timer, som gjør at du kan se hva som er på akkurat nå og bla deg utover dagen ved å sveipe til høyre. nedover er kanalene listet opp. Du kan velge om du vil se dagens program eller en av fire dager fremover.

Planlegg en filmkveld

I tillegg til å dele opp døgnet har de også delt opp innholdet i fire sjanger; Filmer, Serier, Sport og Nyheter for enda en enda tydeligere oversikt. Trykk på bilde-ikonet i toppen for å komme til sjangerne og første sjanger du ser er Filmer. Finner du en film her du har lyst å se kan du trykke på den for å få opp en utvidet informasjon med en lenke til IMDB, noe jeg liker godt. Hvis du har lyst å legge denne filmen inn i kalenderen din med et 15 minutters varsel, trykker du og holder inne på filmen du vil planlegge, velger din kalender og så er det lagt til.

Se NRK kanaler direkte

En viktig funksjon i tillegg til det innlysende er at du faktisk kan streame NRK kanaler direkte på telefonen din, noe du burde gjøre på WiFi om du ikke har et godt abonnement. Du får velge mellom NRK1, NRK2 og NRK3 og i to forskjellige oppløsninger. 1.3 og 2MB/min. En fin funksjon spør du meg.

Om du kvalifiserer til å betale for NRK-lisens ved å gjøre dette vet jeg ikke. Tidligere var kriteriene at du hadde en tuner i huset. Om det var en VCR eller en TV spilte det liten rolle, så lenge det var en tuner som hadde teknologiet. Du meldte ifra om du ikke brukte anlegget og pliktet deg å gi beskjed om du tok det i bruk igjen. Jeg kjøpte en gang et TV-kort til PC-en og da falt jeg inn under denne regelen. Hva som gjelder for en telefon somhar mulighet for å streame gjennom en app er jeg usikker på, kanskje noen andre vet det?

Konklusjon

Norsk TV-Program

Applikasjonen er utviklet av Apps for en bedre verden og jeg vil si at de lever opp til navnet sitt. Jeg bruker denne applikasjonen jevnt over og en av de som blir liggende på telefonen. Den er gratis og har et fint grensesnitt. Applikasjonen har reklame, men all inntekt går til Misjonsalliansen sitt humanitære arbeid i Sør-Amerika og Asia. Utvikleren selv har ikke noe personlig forhold til arbeidet og ønsker du å kjøpe deg reklamefri, finnes en variant for NOK15,-.

0%
0%
0%
0%
0%
Om Forfatteren
Ørjan H Vøllestad

Ørjan var tidligere redaktør i Droidnytt, nå jobber han på Andøya Romsenter

1 Kommentarer
 • stigshtc
  03/03/2013 at 14:42

  En annen App er ***TVGuiden***
  TVGuidenbruker jeg og er fornøyd den er satt opp for Get  pakke for min del. Du kan også streeme direkte NRK 1,2&3 om du ønsker det , 2MB/min eller 1,3MB/min.
  Enkel å bla i og mulighet for å legge varsle 10min før programmet begynner i «My calender» .
   
  – Mangler serie på påminnelse.

Skriv kommentar