Apps
Åpen Artikkel
Stor oppdatering til Plume
1

Stor oppdatering til Plume

av Morten Prom06/09/2012

Twitter utviklet seg på ryggen av et sydende utviklermiljø som skapte den suksessen vi ser i dag med bl.a. retweets, @-replies og hashtags. Det finnes en skog av Twitter apps og klienter til alle operativsystemer og gadgets. Men Twitter har dessverre begynt å begrense disse klienters tilgang til programmeringsgrensesnittet (API’et), sånn at de ikke klarer å levere en like rask oppdatering som Twitter sine egne klienter eller på twitter.com.

Problemet er at Twitter sine egne apps og programmer ikke leverer på nær den samme funksjonaliteten man finner på visse 3.parts klienter. Den nyeste oppdatering av Plume ble derfor mottatt med litt blandede følelser. Endelig en Twitter klient som leverer perfekt støtte for lister, samtidig som all annen funksjonalitet er bra implementert. Men hvem vet hvor lenge de får lov å holde på.
I versjon 4.5.0 har Plume blitt redesignet sånn at appen nå følger Google sine Holo design rettningslinjene. Dette fungerer bra både på telefon og nettbrett. På samme måte som Google+ og Facebook, benytter nå Plume  en sidebar som glir ut fra venstre når man klikker i øverste venstre hjørne. Sidebaren inneholder stort alt man trenger, blant annet mulighet for å søke eller vise lister.
Det er mulig å swipe mellom listene enten på på tittelen på toppen, eller direkte på kolonnene. Swiper man direkte mellom listene lastes hver eneste liste. Har man mange lister, kan det derfor være en fordel å swipe på titlene. Det er mulig å bestemme akkurat hvor hver eneste kolonne skal plasseres. På telefonen får listene et fint kort navn, sånn at flere kolonner blir synlige. På nettbrett er det mere plass, så der ser man hele listens navn.
Det er selvfølgelig mulig å velge mellom forskjellige temaer. Alle elementer som bakgrunner, tekst, og lenker kan i tillegg endres sånn at du kan bruke din helt spesielle favoritt fargepalett.
Plume har i seneste update fått bedre støtte for Facebook, sånn at man nå kan laste opp bilder direkte. Facebook tar fint imot bildene og presenterer dem flott og stort på tidslinjen.
Plume støtter bit.ly URL forkorter, sånn at man kan holde track på hvilke lenker som folk klikker på.
0%
0%
0%
0%
0%
Om Forfatteren
Morten Prom

Morten er født på en sykkel i Kongens by København, men er nå bosatt i Oslo der han jobber som SAP programmerer. Morten er opptatt av foto og gadgets, og da spesielt kombinasjonen Foto+Android!
Morten sykler langs fjorden og i marka, som også fotograferes flittig. Han tester alle Android telefoner/nettbrett han kan få fingre i.

1 Kommentarer
  • trondgoran
    06/09/2012 at 14:03

    Flott! Da skal jeg prøve denne i én ukes tid. Ser ut som en fin fin oppdatering med pen layout!

Skriv kommentar