Apps
Åpen Artikkel
Ta kontroll over røyken og flaska med disse appene
0

Ta kontroll over røyken og flaska med disse appene

av Ørjan H Vøllestad04/05/2012

Klarer du å gå en uke uten alkohol? Ønsker du å få en oversikt over ditt forbruk? Hva med røyking? Er det et stort problem i livet ditt?

Sett deg i kapteinstolen

Røykeslutt appen

Helsedirektoratet Hvite uker fra Helsedirektoratet og Røykeslutt fra LHL verktøy som har som hensikt å hjelpe deg, enten du ønsker å slutte helt eller bare trappe ned og få kontroll over forbruket ditt. Problemet med røyking og drikking er at det raskt kan få kontroll over deg. Med disse applikasjonene får du motivasjon, tips og råd på veien.

Å røyke har både fordeler og ulemper. Ulempene kjenner de fleste til – som økt risiko for sykdom, dårlig ånde, røykelukt av klærne og pengeforbruk. Fordelene snakkes det derimot mindre om, men det er ofte disse som får deg til å holde fast ved røyken. Derfor trenger du noen som kan gi deg motivasjon til å slutte å røyke.

Programmet i Røykeslutt følger stadiene i røykesluttprosessen anbefalt av Helsedirektoratet. Den er utarbeidet av LHL i samarbeid med fagpersoner fra LHL Glittreklinikken. Utvikler har vært CIBER Norge AS. Røykeslutt holder deg dessuten oppdatert på hvor mange røyk du har spart kroppen og hva dette utgjør i bedret helsegevinst og sparte kroner.

Få hjelp fra andre

Kanskje det beste verktøyet i å slutte eller trappe ned på enten røyking eller drikking er å involvere andre. Involvere andre på den måten at du bestemmer deg for å ansvarliggjøre andre over dine valg om å slutte. På den måten kan de spørre deg hvordan det går og hvordan du har det underveis. Det kan også hjelpe på motivasjonen at andre kommer til å spørre om din framgang.

Begge applikasjonene har slike innebygde funksjoner, altså en sosialisering av sluttinga/nedtrappinga. Konkurrer gjerne mot vennene dine. Hvem oppnår flest poeng? Selv om dette kan høres bra ut, er jeg litt redd for at det kan føles litt for useriøst å bare holde en kontakt over nettet, og tror selv på en mer ansikt-til-ansikt relasjon her.

Tar du utfordringen?

 

33%
0%
33%
33%
0%
Om Forfatteren
Ørjan H Vøllestad

Ørjan var tidligere redaktør i Droidnytt, nå jobber han på Andøya Romsenter

Kommentarer

Skriv kommentar