Apps
Åpen Artikkel
Test: Felleskatalogen
4

Test: Felleskatalogen

av Cathrine Fagernes02/02/2011

Sunnsoft lanserte 1. februar 2011 Felleskatalogen som offisiell applikasjon for Android-plattformen, dog har den eksistert for iPhone siden sensommeren 2010. Droidnytt har testet applikasjonen og kan anbefale den på det varmeste.

Preparatdatabase

Felleskatalogen har vært tilgjengelig i flere år på internett, og er et nyttig verktøy for deg som ønsker å finne informasjon om et medikament du mistet pakningsvedlegget til, eller dersom du av ulike årsaker ønsker å vite mer om legemidler. Applikasjonen har vært populær blant ansatte i helsevesenet, så vel som hos den private forbruker, i hovedsak på grunn av sitt meget intuitive brukergrensesnitt.

Ved førstegangsbruk ber applikasjonen deg om tillatelse til å laste ned nyeste preparatdatabase; denne filen er flere MB stor, men denne nedlastningen gir deg fordelen av sømløse og hurtige søkeresultater du ikke ville fått like raskt dersom du skulle koblet deg opp mot en online-database for hvert søk. Applikasjonen er gratis for privatmarkedet, og kan lastes ned fra Android Marked.

All informasjon om legemiddelet

Applikasjonen lar deg søke i den nedlastede preparatdatabasen etter både det kommersielle salgsnavnet til produktet, samt dets generiske navn. Straks du har valgt ønsket preparat, vil du få opp en liste over alternativer for hva du ønsker videre. Lurer du på potensielle bivirkninger er det eget valg for å lese mer om dette, det samme gjelder doseringer, forsiktighetsregler, interaksjoner med andre legemidler osv. Videre kan det være en svært nyttig funksjon i at det forekommer bilder av flere av medikamentene. Databasen er også oppdatert med gjeldende priser og pakningstyper for medikamentene, slik at du kan vite på forhånd hva medisinen vil koste deg.

Felleskatalogen  har også en egen del kalt «Min FK», som er «min felleskatalog», hvor du, ironisk nok, kan legge til dine favorittpreparater.

Navigasjon til apotekene

Lurer du på hvor du skal hente ut resepten din? Vel – applikasjonen innehar også en egen database over landets apoteker, og du kan dermed ved et enkelt søk navigere deg frem til ønsket apotek i din umiddelbare nærhet. Her får du adresse og annen kontaktinformasjon, dog uten åpningstider. Forhåpentligvis kommer åpningstider i fremtidig versjon. Savner også bedre søkemulighet etter vaktapotek, dette kan det også være at kan komme i nyere versjoner.

Applikasjonen krever minimum Android 1.6. I følge Sunnsoft vil preparatdatabasen oppdateres månedlig.

Informasjon fra Sunnsoft finner du her: Sunnsoft

0%
0%
0%
0%
0%
Om Forfatteren
Cathrine Fagernes
4 Kommentarer

Skriv kommentar