Apps
Åpen Artikkel
Test: Nav Launcher – Google’s navigasjon i Norge
2

Test: Nav Launcher – Google’s navigasjon i Norge

av Marius Berglie23/04/2010

Selv om Google enda ikke har lansert sin navigasjonsløsning i Norge, kan vi allerede i dag teste denne ut. Nav Launcher åpner for muligheten til å bruke Google Maps som bilnavigasjon. Programmet kan sies å gi en god pekepinn på hvordan Google har tenkt å kapre navigasjonsmarkedet. Men foreløpig skuffer det på helt essensielle punkter.

Med Nav Launcher i hånden lar den deg navigere til kontakter eller en adresse du vil søke opp. Du kan og lagre dine favorittdestinasjoner, samt se historikk over hvor du har vært. Etter at du har lastet ned programmet via Market, vil du bli tatt videre til å laste ned en applikasjon som heter Maps [brut]. Det er denne som åpner for muligheten til å teste ut funksjonaliteten Google maps vil gi.

En av de virkelig store fordelene ved å tenke på Google som en navigansjonenhet, er funksjoner som blant annet Street View – noe som er virkelig godteri for øynene. Street View er faktisk så spennende i bruk, at det kan gå utover trafikksikkerheten. Man blir fort mer interessert i hvordan rundkjøringen ser ut på telefon istedet for å følge med på trafikkbildet. En annen ting er hvordan de har løst selve 3d visualiseringen av navigasjonen. Dette er gjort på en megen pen måte og som øker forståelsen av hvor du skal navigere deg videre. Man kan virkelig merke at det er en sterkere prosessor i en androidtelefon, kontra en dedikert navigasjonsenhet..

Men foreløpig skuffer Google som navigasjonsenhet når det gjelder det som virkelig er viktig. Det er blant annet lansert kun datagenerert stemme. Dette gjør at instruksene kan bli noe utydelige til tider. En innlest stemme er i de fleste tilfeller bedre. Men helst ønsker jeg ingen stemme i det hele tatt og dette er noe google har tatt konsekvensen av. Om navigasjonsenheten for eksempel sier den samme intruksjonen for mange ganger. Noe som vil skje om du kjører motsatt vei av der du skal, vil programmet sette seg selv som stille.

Som bruker er det viktig å komme frem så raskt som mulig. Det betyr at man trenger en anvigasjonenhet som ikke kun tenker på å velge den korteste veien, men tar høyde for at en motorvei som regel er raskere selv om veien har mer i kjørelengde. Dette er noe de kjente merkevarene som Tomtom og Garmin har tatt alvorlig og som gjør at disse er helt unike i forhold til enklere. navigasjonsløsninger. Vi får håpe dette løser seg på en
tilfredstillende måte, når programmet blir lansert av Google i Norge.

Og det store spørsmålet er, vil Google egen navigasjon erstatte velutprøvde løsninger levert av for eksempel Tomtom eller Garmin? Personlig er jeg skeptisk. Er programmet verdt en titt? Helt klart. Alle programmer som viser styrken i Street View er verdt et forsøk. Selv uten lappen og bil.

[Rating: 3/5]

0%
0%
0%
0%
0%
Om Forfatteren
Marius Berglie
Kommentarer

Skriv kommentar