Apps
Åpen Artikkel
Test: Songbird for Android Beta
11

Test: Songbird for Android Beta

av Ørjan H Vøllestad01/02/2011

Songbird for Android Beta er virkelig en utfordrer som jeg tror kommer til å gjøre stort inntrykk blant Android-brukere. Selv Doubletwist og den innebygde musikk-spilleren er treg til sammenligning. Songbird er basert på Mozillas XULRunner og finnes for PC allerede. Nå har den kommet som beta for Android-telefoner som kjører versjon 2.1 eller nyere.

Imponerende respons

Jeg var mest spent på hvor rask den ville respondere på klikk, scrolling, skjermvalg osv., og jeg ble veldig positivt overrasket. Den er akkurat sånn jeg håpet på, rask og smidig. Jeg liker utseende som er intuitivt og enkelt å navigere i. Jeg antar en senere versjon vil inneholde muligheten for å endre tema, men det er slett ikke nødvendig for min del. Jeg liker når fokuset er på responsen og funksjonaliteten.

Den fant mine albumer på minnebrikken, så fremt jeg ikke hadde telefonen koblet til PC, da kobles minnebrikken ut og sangene blir ikke tilgjengelig. Jeg måtte starte programmet på nytt for at den skulle finne dem igjen. Albumene min hadde ikke cover-art, så jeg måtte innom Market å hente en cover-art-fetcher for å gjøre den jobben. Dette kommer sikkert også senere som en funksjon vil jeg tippe.

Widget

Songbird kommer selvsagt med en fin widget som viser hvilken sang du spiller, og lar deg hoppe inn i programmet ved å klikke på coveret.

Hvordan installere

For å kunne installere programmer som ikke er i Android Market, må du slå på Ukjente Kilder under Innstillinger -> Programmer. Deretter er det bare å laste ned følgende apk til telefonen din og installere: http://files.songbirdnest.com/media/Songbird-01-20-2011.apk

Rundt 18. februar løper tiden ut, så vær rask med å hente denne versjonen. Når de slipper en Market versjon må du manuelt fjerne denne versjonen selv, noe du gjør fra Innstillinger -> Programmer ganske greit.

[rating:5/5]

Kilde: Songbird Blog

Ørjan er en aktiv Android-bruker som har roota telefonen for å teste alt mulig. Har rota det til mange ganger og måttet inn med system på nytt, men det er jo mest morro (ikke når kona prøver å få tak i deg og du forklarer at du ikke får boota telefonen.. :-) )

Ørjan kjører Samsung Galaxy Spica med 2.2 CyanogenMod. Han har jobba som programvaretester og har øye og nysgjerrighet som alltid får meg til å teste ut nye ting. Hobby-blogger siden 2005 og har jobbet både med papir/nett/tv i mediehus. Webutvikler og jobber for tiden som brukerstøtte for et Oracle-basert personalsystem.

0%
0%
0%
0%
0%
Om Forfatteren
Ørjan H Vøllestad

Ørjan var tidligere redaktør i Droidnytt, nå jobber han på Andøya Romsenter

11 Kommentarer
 • 01/02/2011 at 12:17

  Songbird er ganske kjapp og har et tiltalene brukergrensesnitt. Men det mangler fortsatt litt:
  1) Ikke mulig å velge hvilke mapper musikken skal hentes fra. Ingen vits i å ha lydbøker i Songbird…
  2) Ingen equalizer.
  3) Manglende last.fm scrobbling.

 • Clements11
  01/02/2011 at 14:43

  For meg er det alltid litt trist å se gode musikkspillere. Brukergrensensnittet ser fint ut, det er kult at den er rask og ikke minst åpen kildekode(?), men hva er vitsen når man har Spotify?

  • Anonym
   01/02/2011 at 15:13

   Det er noen der ute som ikke bruker Spotify, WiMP eller andre musikkstreaming tjenester, det er også slik at all musikk ligger ikke ute på slike tjenester. Her er en god musikkspiller veldig nyttig!

   Kvaliteten på lyden for oss audiofile blir også mye bedre, men der er jo selvfølgelig det å ha en egen musikkspiller bedre.

 • 01/02/2011 at 20:34

  ser ikke ut til at den helt støtter Gingerbread ennå, finner ikke sangene mine :(

 • Rune
  01/02/2011 at 21:42

  Noe av det første jeg prøvde på var å legge spilleren vannrett også, ser ikke ut som at den støtter dette…

 • Konghåkon
  02/02/2011 at 12:51

  Kan ein fjernstyra Soundbird på PC frå denne? Det hadde vore noko

 • Skankwiz
  03/02/2011 at 09:54

  Ingen EQ er dealbreaker for meg altså! Tror jeg holder meg til PowerAmp

  • J9
   03/02/2011 at 10:11

   Jeg trodde EQ var musikkelskeres verste fiende jeg? Eller er det jeg som ikke har skjønt noe som helst? Cyanogenmod har EQ på systemnivå, det er sexy :).

   • Skankwiz
    03/02/2011 at 19:39

    Det er jeg i utgangspunktet enig i, men med små ørepropper synes jeg det er veldig hendig å kunne legge til litt mer bass og dybde.

 • 27/04/2011 at 14:55

  Denne appen likte jeg utrolig godt, jeg har testet den flittig i noen dager nå, og jeg kan ikke annet enn og si well done :)

Skriv kommentar