Apps
Åpen Artikkel
Vi tester Messenger fra Facebook
0

Vi tester Messenger fra Facebook

av Ørjan H Vøllestad22/08/2011

Treg, ustabil og mangelfull. Det er det jeg sitter igjen med etter å ha prøvd Facebook Messenger på min telefon. Logoen minner meg om Winamp for Windows, aner jeg en rettsak i disse hete tider?

Basert på åpen kildekode

Applikasjonen er faktisk bygd på åpen kildekode og lisensert etter Apache lisensen. Facebook har lang historie med fri programvare og bruker det aktivt, samt gir ut kode tilbake til folket. Faktisk kjører Facebook på linux-servere og er bygd opp av fri programvare fra bunnen av. Du kan faktisk laste ned Ubuntu Linux og Firefox fra Facebook.

Facebook Messenger er ikke per idag tilgjengelig for det norske folk, i alle fall ikke gjennom Android Market. Det hindrer deg ikke i å prøve den ut. Den er litt stor (2MB), men kan flyttes til minnekortet om du skulle trenge plassen. Som navnet tilsier er dette en chatte-applikasjon og ser egentlig veldig bra ut.

Fin struktur på samtalene

Åpningsskjermen, etter at du har logget inn, er en en samtaleliste over de siste samtalene dine. Samtaler med én eller flere indikeres ved at ikonet inneholder flere småbilder og navnene vises som comma-separert (og med en +X antall flere som var med i samtalen).

To applikasjoner er forvirrende

Etter at jeg hadde installert appen, starter jeg opp og får innloggingsskjermen aller først. Jeg logger inn og mens samtalelisten skal laste, tryner appen, i alle fall nesten. Jeg får en melding om å tvangsavslutte eller vente på applikasjonen. Tydelig at den er tung og treg. Jeg tenker at den ikke er beregnet på eldre maskinvare, selv om jeg fint kan kjøre Angry Birds, uten noe «hakking».

Jeg begynner å lure på hvorfor Facebook lanserer en egen app for chatting, når de allerede har en applikasjon som kan dette og mer. Den gamle facebook applikasjonen er faktisk ganske god og rask, og til forskjell fra denne nye applikasjonen deres, kommer navn på venner opp etterhvert som jeg skriver inn bokstavene på den jeg vil prate med.

Få varsler når noen prater til deg

Kanskje de har en plan med dette, men den er ikke særlig tydelig. Slagordet er «A faster way to message» og du kan med denne nye appen få varsler på telefonen din når noen prater til deg, det er en forskjell fra den tradisjonelle applikasjonen.

Jeg er ikke den som bruker facebook-chat så himla mye, det går mer på Google Talk eller SMS. Facebook chatting foregår som oftest hvis jeg sitter foran en PC og ser over nyhetsstrømmen. Men jeg forstår nytteverdien for de som bruker chat i facebook som primær kommunikasjonskanal.

Facebook for Android

Last ned appen her.

0%
0%
0%
0%
0%
Om Forfatteren
Ørjan H Vøllestad

Ørjan var tidligere redaktør i Droidnytt, nå jobber han på Andøya Romsenter