Apps
Åpen Artikkel
Wikipedia kunne ikke sett bedre ut mobilt
0

Wikipedia kunne ikke sett bedre ut mobilt

av Ørjan H Vøllestad20/01/2012

Endelig en applikasjon direkte fra Wikimedia Foundation. Det finnes en rekke apps på markedet som ikke er offisielle, Wiki EncyclopediaWikipedia EncyclopediaWiki MobileWiki Søk og en rekke til. For en uke siden slapp Wikipedia sin egen, Wikipedia Mobile.

Les artikler i frakoblet modus

Mens jeg leser og klikker, som er stort sett det meste jeg gjør på Wikipedia, kan jeg velge å lagre en side og dermed har lett og rask tilgang til den igjen. Det betyr samtidig at jeg kan lese den i frakoblet modus. Dette ser jeg på som svært så nyttig, for eksempel om jeg skulle ut å fly, kan jeg lagre ned en rekke artikler på forhånd. Jeg kunne lest meg opp på emnet Tid eller Skottlands historie. Nå vil du kanskje si at jeg har internett-tilgang stort sett overalt, men kjekt å kunne lagre likevel. Plass har jeg.

Les artikler om ting i nærheten

En annen funksjon er at jeg skal kunne søke på nærliggende artikler ved bruk at et Google kart. En funksjon som viser meg Wikipedia oppføringer knyttet til steder og posisjoner i nærheten av meg. Jeg fikk dessverre ikke dette til å fungere og ble litt skuffet. Jeg forsøkte flere ganger, ventet og ventet. Jeg forsøkte andre steder, nært og fjernt, men ingenting dukket opp på kartet. Nå skriver Wikimedia Foundation på sin Android Market side at de kan nås på Twitter @WikimediaMobile og ønsker tilbakemelding der, så jeg får gjøre det.

Android sin innebygde delings-funksjonalitet er selvsagt tatt i bruk og jeg kan dele hvilken som helst artikkel fra Wikipedia med mine venner eller andre apps som igjen kan spy ut mine interesser på internett.

Bytt til annet artikkelspråk

Siste nyttige funksjon å nevne er at jeg kan, på samme måte som på nettsiden til Wikipedia, raskt bytte til et annet språk, hvis tilgjengelig. Dette er en funksjon jeg bruker svært ofte, i og med at en del artikler på Norsk ikke er så utfyllende som for eksempel på Engelsk, og visa versa. Skulle ønske jeg behersket flere språk, tysk for eksempel for å kunne lese enda flere artikler. Men jeg er fornøyd så langt med Engelsk og Norske artikler, nok å ta av for å si det sånn.

Konklusjon

Absolutt et must, jeg håper bare at de funksjonene de oppgir funker. Det kan hende at kart-funksjonen ikke funker om du ikke har GPS slått på, men det sa den ingenting om. På Market siden over Tillatelser, tar den med Grov og Detaljert posisjon, noe som indukerer på at den skal kunne beregne sted ut fra nettverket og GPS. Uansett feil, dette er virkelig Wikipedia tatt mobilt, jeg er henrykt over resultatet og produktet.

0%
0%
0%
0%
0%
Om Forfatteren
Ørjan H Vøllestad

Ørjan var tidligere redaktør i Droidnytt, nå jobber han på Andøya Romsenter

Kommentarer

Skriv kommentar