Spill
Åpen Artikkel
Duck Hunt fra 1984 for Android
0

Duck Hunt fra 1984 for Android

av Ørjan H Vøllestad21/08/2011

Det tok bare 27 år fra skytespillet Duck Hunt ble lansert i Japan av Nintendo (8-Bit Nintendo Entertainment System – NES) til det ble tilgjengelig i Android Marked.

1984 var året. Da var jeg fire år og ennå i barnehagen. Det var først senere jeg fikk min første Nintendo. 14. februar 1992 var den store dagen. Jeg kjøpte med egne penger en splitter ny 8-bit NES. For en følelse det var den gangen. Med fulgte Super Mario Bros og to spill-kontrollere. Det var en herlig tid. Duck Hunt hadde jeg aldri selv, men spilte det hos naboen eller andre som hadde det.

Skyte ned ender

Det orginale spillet hadde tre forskjellige moduser.

  1. Du skyter én stokkand som blir jaget opp av gresset av jakthunden din.
  2. Likt første modues, bare at nå kommer to ender. Neste par ut kommer ikke før begge er skutt ned eller at du har brukt opp de tre skuddene dine.
  3. Leirdueskyting. 10 leirduer blir skutt opp, to og to.

Hvis du husker dette spillet, den hunden som lo av deg om du ikke klarte å skyte noen av endene og dermed ikke kom til neste runde. Det var ergelig, men morsomt.

Jeg husker godt dette spillet og enda bedre Zapperen som ble brukt til å skyte ned endene. (Se bilde under)

Ingen fantastisk spill-opplevelse

Det er ikke en fantastisk spill-opplevelse, heller ikke kul og fancy grafikk, men de som installerer dette spillet er nok klar over det. I alle fall det sistnevnte. Spill-følelsen derimot, den følelsen av å sette seg ned foran den dype gamle TV-en, men Nintendoen under. Åpne kassett-lokket, dytte inn og ned spill-kassetten, lukke lokket og slå på Nintendoen. Faktisk kult åssen spill-konsollene ikke trengte å boote den gangen, kom på øyeblikkelig idét strømmen hadde ladet opp kondensatorene på den grønne printplaten inni den grå boksen. Det var halve opplevelsen. Så kom selve spillet, valgte «1 duck», tok opp Zappern og ventet til den jingle-musikken stoppa og anda kvakk. Pang! Pang! Fulltreffer! Jingle på nytt. Hunden holder byttet opp og dukker ned for å jage opp enda en and til deg. Og slik gikk spillets gang.

Konklusjon

Som den gang var dette ikke et spill du kunne sitte veldig lenge med. Det var veldig gøy og spennende spill. Morsomt med den flirende hunden og lydeffektene. Men du gidda ikke spille så veldig lenge. Slik er det nå også. Jeg drar fram Android telefonen, zapper ned Duck Hunt fra Market og fyrer opp spillet. Jeg tapper med fingeren på «1 duck» og spillet er i gang. Som på 80-tallet. Jeg hører samme musikken, samme teite hunden og endene kommer opp. Her kommer skuffelsen, jeg får nesten ikke til å treffe endene. Kanskje er det tappingen som er for treg eller jeg som er rusten i fingeren, men jeg sverger at jeg var helt rå med Zappern på 80-tallet. Det hele avslutter med at jeg avinstallerer spillet. Eller som den gangen, slår av NES-en og klikker ut spill-kassetten og slenger i en annen.

 

 

Hvis du ønsker å prøver deg, kan du laste ned spillet ved å trykke på denne lenken

0%
0%
0%
0%
0%
Om Forfatteren
Ørjan H Vøllestad

Ørjan var tidligere redaktør i Droidnytt, nå jobber han på Andøya Romsenter