Spill
Åpen Artikkel
En helt ny måte å spille på
4

En helt ny måte å spille på

av Niklas Nygaard26/01/2013

Framtiden er i fare. Du må velge side…

Dette er en av undertitlene og en av flere måter Ingress skal få deg med på et spill som gjør alt på en helt ny måte. I disse dager går flere rundt deg og ser portaler på steder du kanskje bare se en helt vanlig statue. For dette spillet, så er handlingen lagt ut i den virkelige verdenen. Her nytter det ikke sitte å sture foran en datamaskin og gjøre oppdrag. For å løse oppdragene må du ut i gatene i en slags ekstra dimensjon som kun spillerne av Ingress kan se.

 Led ditt team mot dominanse

Først og fremst må du velge hvilken side du skal være på. Enten er du på «The Enlightment» eller så er du på «The Resistance«.
«The Enlightment» er beskrevet i spillet som trusselen som kommer inn mot mennesker og menneskeheten etter et hemmelig prosjekt kalt «Niantic Project«. Her har det blitt åpne portaler til andre dimensjoner som når har dratt med seg ting de ikke har kontroll over. «The Resistance» er laget som skal prøve å beskytte menneskeheten mot denne trusselen.

I selve spillet handler det om kontrollere disse portalene. De blir dannet på forskjellige severdigheter rundt om deg, som for eksempel en statue, en kirke, en spesiell bygning osv. For å kontrollere disse, så må man faktisk fysisk reise dit. Faktisk må man være innen en rekkevidde på 50 meter fra punktet for å kunne gjøre noe som helst med den. Når man har tatt den over, så må man videre for å finne flere. 3 stykker kan linkes sammen for å danne et «field» eller kraftfelt om man vil, imellom dem. Men fienden kan lure rundt hvert eneste hjørne og overta portalen du nettopp «hacket» før du vet ordet av det.

portal

Virkeligheten med et ekstra lag

Spillet er veldig komplisert å forklare hvis man ikke sitter med det foran seg, men spillbrettet er rett og slett et kart på hvor du nettopp befinner deg. Så hele Ingress er styrt av GPS hvor du hele tiden kan se hvor nære du er portaler og energikilder. For energikilden i dette spillet kalles for XM og kan sees som små lysende prikker på kartet. Disse må man også fysisk være i en radius på 50 meter av for å plukke opp. De øker ditt «liv» og også gir deg krefter til diverse ting.

[box_light]Er du en del av spillet?
Skriv din opplevelse av det i kommentarfeltet[/box_light]

Untitled-6

Prosjektet som gikk galt

Folkene bak spillet har også laget en egen side om det såkalte «Niantic Project«, hvor en slags etterforskning er i gang for å avsløre hva som egentlig gikk galt. Siden viser også videoklipp av mystiske ting som har begynt å skje etter portaler har blitt åpnet. Hele virker som en slags konspirasjonsteori-side, men det er veldig fascinerende og godt laget. Det gir spillet en ekstra dybde med å tilføre en detaljert bakgrunnshistorie. Hver dag dukker flere oppgaver opp på siden, som ved å løses vil gi deg en kode du kan bruke i spillet for å få for eksempel mere XM eller ting til «inventory»

ingress logo black

Kun for inviterte

Ja for her er det ikke bare å laste ned, man må være invitert. Man kan enkelt og greit søke om en invitasjon ved å skrive inn sin mail-adresse på nettsiden deres. Noen deres undertegnede gjorde og fikk positivt svar på etter noen dager. Kjenner man noen som har spillet kan det også hende at de har noen invitasjoner på lager også. Spillet står også med statusen; beta, så hvem vet hva som kommer videre framover og hvilke flere dimensjoner Ingress kan by på.
Eneste jeg vet er at dette er en veldig interessant utvikling i online-spilling som gir er mer interaktiv følelse enn noen gang. Må si jeg liker det veldig godt så langt. Og det må innrømmes å komme fra en som ikke er veldig fan av MMORPG (Massively multiplayer online role-playing game) fra før av. For Ingress må sies å være nettopp dette.

[app]com.nianticproject.ingress[/app]

Kilder:

 

www.ingress.com
Google Play
The Niantic Project

 

0%
0%
0%
0%
0%
Om Forfatteren
Niklas Nygaard

Er en 30 år gammel tech og «duppeditt»-fantast med en ekstra stor lidenskap for Android. Liker å kunne vite det som er å vite om det og samtidig kunne dele det med alle andre. Gjøre andre like frelst som meg er viktig.

4 Kommentarer
 • bjorndal
  26/01/2013 at 13:50

  Jeg fikk en invite til spillet men ble skuffet over at det ikkje finnes noen portaler i området mitt som jeg kan hacke. Mens I Oslo region ser du i chatten folk som overtar 10 portaler av gangen.

  • trippel9
   26/01/2013 at 16:15

   bjorndal Man kan søke om å opprette egne portaler. Man må ta bilde av kjennemerke selv og dele så videre til Niantic. Du får som svar at det kan ta noen uker, men da er det i hvert fall i gang. bjorndal

Skriv kommentar