Spill
Åpen Artikkel
Fotballspillet som gjorde Solskjær til trener kommer nå for Android
2

Fotballspillet som gjorde Solskjær til trener kommer nå for Android

av Ørjan H Vøllestad05/04/2012

Jeg er personlig ingen ihuga fotball-tilhenger, men jeg skjønner at Football Manager er stort. Enda større er det at det nå kommer for Android. Onsdag 11. april skjer det, SEGA og Sports Interactive lanserer Football Manager Handheld tm for Android.

Solskjærs drøm begynte foran PCen

Football Manager er verdens mest populære manager-spill, og det kommer ut nye versjoner hvert år. Mange oppfattes spillet som det beste manager-relaterte spillet som finnes. Konkurrentene på manager-spill er f.eks Championship Manager og Fifa Manager.

Ole Gunnar Solskjær spilte Championship Manager som ung foran PCen og det skulle legge grunnlaget for at ble det han er blitt idag, en verdenskjent fotball-trener. Det kan en trygt kalle et vellykket spill. Det er altså ikke alle spill som er negativt for de unge.

Det begynte tilbake i 1982

Football Manager er opprinnelig navnet til et fotballmanager simulatorspill som først ble lansert av Addictive Games i 1982, og fortsatte å bli lansert i nye versjoner utover 1990-tallet. I 2004 kjøpte firmaet Sports Interactive rettighetene til navnet. Sports Interactive hadde siden 1992 utviklet et spill som het Championship Manager, men etter et brudd med utgiveren Eidos måtte de gi slipp på navnet til spillserien deres.

Sports Interactive fortsatte da å utvikle serien under det nye navnet Football Manager, samtidig som Eidos utviklet en helt ny spillserie med navn Championship Manager.

Football Manager for Android

Om bare noen få dager kommer Fotball Manager Handheld på hyllene i Play butikken for Android enheter. Det finnes allerede for iOS, både iPad og iPhone enheter, hvor spillet har vært en enorm suksess.

Det «nye» Football Manager som nå utvikles av Sports Interactive er et spill hvor at du som manager kan ta over hvilken som helst fotballklubb i verden, for så å bygge opp laget ditt med hjelp av gode taktisk valg, samt spillerkjøp og trening.

Football Manager Handheld lar deg ta kontroll over hvilken som helst klubb på tvers av 34 toppserier i over 11nasjoner over hele verden, inkludert alle de største toppseriene i Europa pluss en database med over 22.000 spillere.

Nå spørs det om det finnes fotball-fans på Android-laget som vil gjøre ønske dette spille velkommen. Det vil kreve Android 2.2 og over.

Kilder: www.sigames.comwww.footballmanager.netwww.nrk.no og no.wikipedia.org

Takk til Rammestone for tips.

0%
0%
0%
0%
0%
Om Forfatteren
Ørjan H Vøllestad

Ørjan var tidligere redaktør i Droidnytt, nå jobber han på Andøya Romsenter

2 Kommentarer

Skriv kommentar