Spill
Åpen Artikkel
La ungene spille minne-spill på nettbrettet
1

La ungene spille minne-spill på nettbrettet

av Ørjan H Vøllestad30/12/2011

Kids Memory Game er et utmerket spill for unger i alderen 3-4 år og oppover. Det er et klassisk lotto-spill som baserer seg på at du finner to og to like bilder i en haug.

Store flotte ruter å spille på

Her er det 3×6 ruter som er akkurat passe på en tablet. Jeg har en 7″ Amazon Kindle Fire som kjører CyanogenMod 7.2 og lastet ned applikasjonen direkte fra Android Market. En lite nettbrett som passer fint i fanget på en 4 år gammel unge. Jeg har to jenter, ei på tre og ei på fire og for hun på fire år falt dette spillet veldig i smak. Hun kan sitte i en god stund å trykke på dette spillet. Når hun har klart et brett, må hun trykke på et sted for å starte på nytt. Dette tok hun raskt og kan nå sitte uten min hjelp å bekjempe brett etter brett. Det er tydelig at hun husker godt hvilke ruter hun har forsøkt på når hun spiller. Dette er ikke like lett for treåringen. Dette kan selvsagt variere fra unge til unge.

Lyder som hjelper på opplevelsen

Spillet har gode lyder når du trykker på rutene som ikke er altfor irriterende for en foreldre. Når du treffer to like kommer en annen lyd som er munter i tonen. Det er tydelig at denne lyden funker på ungene fordi den får frem smilet og følelsen av å ha oppnådd noe. Tydelig at det ligger noe pedagogikk i bunnen her. Spillet er universelt på den måten at det finnes ingen prating eller bekreftelser i form av tale, noe som gjør spillet brukbart på alle språk. Spill-lydene er universelle nok.

Bilder som passer for barn

Mange enkle og fine bilder gjemmer seg bak rutene. Fly, skilpadder, xylofon, ild og tordenskyer er blant bildene som skjuler seg og for hvert brett er det forskjellige kombinasjoner av bilder. Det er bra for hadde det bære vært en tildeldig omplassering av de samme bildene, kunne det blitt for kjedelig veldig raskt.

Konklusjon

Dette spillet er til sammenligning med andre tilsvarende spill det beste jeg har prøvd så langt. Andre jeg har prøvd ut har veldig små ruter og engelsk tale, noe som ikke passer helt. Dette spillet fyller skjermen med ruter og bruker kun animasjon og lyder. Jeg liker at ungene har glede av nettbrettet mitt og dette spillet lærer de å bruke trykkfølsomme enheter, noe som begynner å bli fryktelig vanlig i våre dager.

Spillet er helt gratis og samme utvikler har en rekke andre applikasjoner for unger.

[app]com.appquiz.memory.game[/app]

0%
0%
0%
0%
0%
Om Forfatteren
Ørjan H Vøllestad

Ørjan var tidligere redaktør i Droidnytt, nå jobber han på Andøya Romsenter

1 Kommentarer

Skriv kommentar