Spill
Åpen Artikkel
Vi tester Wordfeud – et scrabble spill
0

Vi tester Wordfeud – et scrabble spill

av Oddvar Tengesdal22/08/2011

Er du hekta på scrabble? Jeg skal innrømme at jeg aldri har likt scrabble. For noen dager siden ble jeg introdusert av noen venner til spillet Wordfeud. Wordfeud er et online scrabble spill.

Funksjoner

Wordfeud er et online spill der du kan spille mot en annen person. Du står fritt til å velge om dette skal være en venn eller en tilfeldig person. Reglene i spillet er helt like vanlig scrabble. Du kan lage ord vannrett og horisontalt. Om du krysser over gamle ord må disse matche. Når du starter spillet førstegang lager du et brukernavn, det er dette venner bruker når de inviterer deg.

Språk og utforming

Du kan velge å scrabble på flere språk samtidig med forskjellige personer. Dette er en fin måte å lære seg andre språk på.

Selve utformingen av scrabble brettet er enkelt, og bærer ikke preg av et veldig gjennomtenkt design.
Alikevell synes jeg ikke at dette gjør noe da det er stilrent, og ikke setter fokuset på designet, men på spillet.

En funksjon jeg savner er muligheten for å spille flere sammen mot hverandre. Du kan ha flere 1 VS 1 spill, men et spill der 3stk spiller mot hverandre hadde vært kult.

Hver av spillerne har en tidsfrist på 72 timer til å lage et nytt ord. Dersom ikke dette blir oppfylt vil motstanderen vinne.

Det er reklame i gratis versjonen jeg har testet. Om du skulle ønske å kjøpe deg fri fra dette kan du gjøre det her. Det koster kun 17 kroner.

Chat

Det finnes en simpel chat funksjon slik du kan sende meldinger med den du spiller mot. Chatten er ikke den med mest funksjoner, men funker greit når du skal skrive korte meldinger til motstanderen.

Chatten kunne gjerne hatt flere funksjoner slik som vise bokstavene dine til motstanderen. Dette er kanskje for folk som aldri har scrabbla før, og kan trenge litt hjelp. På en annen side bør jo dette helst ikke kunne vises til motstander.

Varsel

Du har mulighet til å sette opp lyd, lys og vibrering funksjon som varsler når det er din tur. Dette kan fort bli plagsomt om motstanderen din setter igang å utfører sitt trekk midt på natten.

Varsel funksjonen har jeg brukt nå helt siden jeg begynnte å spille Wordfeud. Jeg er meget fornøyd med oppsettet der du kan velge hvilke av de tre varslingsmetodene du vil benytte. Du har også mulighet under lyd å velge en egen melodi som ikke er lik de du bruker fra under f.eks sms eller alarm varsling.

Oppsummering

Jeg har valgt å gi applikasjonen full score da den dekker det som er nødvendig for et online spill.
Du har chatte funksjon til å chatte med motstanderen, og i tillegg har du muligheten for å scrabble mot flere på en gang.

Noe som kan trekke litt ned er at det på langsikt kan bli et nokså ensformig spill, og det er en viss fare for å bli avhengig.

Det kan også nevnes at spillet er å finne til iPhone, slik at du kan spille mot venner som har en iPhone.

Installer Wordfeud ved å klikke på eller scanne QR-koden.

[app]com.hbwares.wordfeud.free[/app]

 

0%
0%
100%
0%
0%
Om Forfatteren
Oddvar Tengesdal

Oddvar er utdannet innenfor IT, og driver idag sitt eget konsulentselskap.
Han har jobber blant annet med drift, sikkerhet, og websider.
Oddvar er veldig interessert i sikkerhet også innenfor Android.