Sikkerhet
Åpen Artikkel
Android blir oppdatert for tregt
1

Android blir oppdatert for tregt

av Ørjan H Vøllestad21/09/2011

I en artikkel vi skrev om nye Google Wallet skrev vi at før Google Wallet kan bli en sikker betalings-løsning, eller sikker nok til at folk stoler på telefonen sin, må Google først gjøre noe med sikkerheten i Android Market. I tillegg må enhetsprodusenter og Google selv slippe oppdateringer til Android i et mye raskere tempo. Sammenlignet med Apple har Google sluppet 16 oppdateringer til Android, mot Apples som har sluppet 29 oppdatering av iOS de siste tre årene.

To gamle bugs fortsatt ikke fikset

Job Oberheide, sikkerhetsekspert og forsker

Det er snakk om to bugs hvor begge ble rapportert for en måned siden. Den første feilen gjør at applikasjoner kan installeres uten å spørre brukerne om tillatelse. Den andre feilen ligger i Linux-kjernen, som ligger i bunnen av Android og gjør det mulig for installerte programmer med begrensede rettigheter for å få full kontroll over enheten.

[quote]Økosystemet Android Market fortsetter å være en hipp arena for bugs. – Jon Oberheide, forsker[/quote]

Jon Overheide fra Duo Security og en til kommer til å snakke mer om disse åpenbare svakhetene i Android økosystemet på en sikkerhetskonferanse (SOURCE) i Barcelona i november. Fram til da har de satt sammen en video som viser nettopp disse svakhetene i Android, noe Google ikke har ønsket å kommentere på.

Google Chrome oppdateres mye oftere

Den tilnærmingen Google tar med sin Chrome nettleser er noe helt annet. Den oppdateres ofte og har vært kjent for å slippe fikser for Flash Player før de er enda utgitt av Adobe.

Når en ny versjon av iOS slippes, er det tilgjengelig nesten umiddelbart til enhver iPhone bruker med maskinvare som støtter oppgraderingen. Android-brukere derimot, må ofte vente i årevis før deres telefonoperatører leverer oppdateringer som løser sikkerhetsbrudd i kode og andre alvorlige svakheter.

Kilde: www.theregister.co.ukblog.duosecurity.com

0%
0%
0%
0%
0%
Om Forfatteren
Ørjan H Vøllestad

Ørjan var tidligere redaktør i Droidnytt, nå jobber han på Andøya Romsenter

Kommentarer

Skriv kommentar