Sikkerhet
Åpen Artikkel
Android Market kritiseres av Motorola
10

Android Market kritiseres av Motorola

av Ørjan H Vøllestad03/06/2011

I en sak nylig ble det sagt at mange såkalte malware-applikasjoner ble fjernet fra Android Market. Dette er programmer som er infiserte med rusk, kalt DroidDream malware. Dette er ikke første gangen det skjer heller. Les hele listen hos threatpost.com. Google fjerner applikasjoner fra Android Market som inneholder malware-kode. Men market er så åpent at selv programmer som er så dårlige at de ødelegger for telefonbruken, kan lastes ned og installeres.

Dårlig programkode

Sanjay Jha, CEO i Motorola Mobility sier at de får mange telefoner i retur og hevder at 70% av de som kommer inn er feiler hvor telefonen er blitt treg, nettopp på grunn av at det er lagt inn applikasjoner som er for dårlige. De skylder på at Android Market er for åpent.

Of all the Motorola Android devices that are returned, 70 percent come back because applications affect performance, Sanjay Jha, CEO of Motorola Mobility, said during a webcast presentation at the Bank of America Merrill Lynch Global Technology conference on Thursday.

Unlike most other mobile app stores, the Android Market is totally open, meaning anyone can upload an application to the store. While Google removes applications that are found to be malicious, there is no mechanism for ensuring that applications perform efficiently.

Folk installerer applikasjoner som drar ned ytelsen på telefonene sine og sender deretter inn telefonene og sier at det er feil på dem.

Åpent betyr mer frihet?

Nå er det kanskje vanskelig å vite hvem skylden ligger hos. Motorola mener tydeligvis at brukerne er «dumme» og trenger flere grenser og restriksjoner rundt telefonen og Android. Andre vil nok si at det er bare mer frihet og at en selv er ansvarlig for hvilke applikasjoner en legger inn på telefonen sin. Enten de stjeler resursser eller ikke.

Når Android er basert på et åpent system og en åpen politikk, vil det ikke være i samme tråd at Market er mer åpent enn f.eks hos Apple? Motorola er i alle fall inne på noe, applikasjoner burde skrives bedre før de havner i Market.

Motorola nevner en app som heter Motoblur, som ligger installert på ca. 10 millioner telefoner og kan brukes til å hente ut hvilke applikasjoner som drar mest resursser.

Motoblur collects information about customer use of applications and how that use relates to functions like power consumption. With that data, Motorola learns which applications drain power.

Hva mener du?

Kilder: mobile.slashdot.orgwww.computerworld.com.au og threatpost.com.

(Sitatene er beholdt på engelsk for å bevare de mest korrekt)

0%
0%
0%
0%
0%
Om Forfatteren
Ørjan H Vøllestad

Ørjan var tidligere redaktør i Droidnytt, nå jobber han på Andøya Romsenter