Sikkerhet
Åpen Artikkel
Google forbedrer sikkerheten på Android Market
0

Google forbedrer sikkerheten på Android Market

av Willem Schildkamp03/02/2012

Google avslørte i går at de i en stund har kjørt et system for å finne og fjerne skadelige apps på markedet. Dette er veldig velkommen i et market som lenge har blitt kritisert for å være for åpen for skadelig programvare.

Vi kaste ut skadelige apper

Systemet er døpt Bouncer (utkaster), og går både igjennom nye og eksisterende applikasjoner i markedet (samt programmøreres kontoer). I følge Google utfører programmer et sett tester for å avsløre ondsinnet kode, og skal ha bidratt med en 40% reduksjon i antall skadelige apper i året som gikk. Merk imidlertid at dette programmet kun kjører på Googles eget marked, så laster du ned apper fra andre markeder eller legger inn en APK direkte har du ingen garanti for hva du kan få med «på lasset».

Flere andre sikkerhetsmekanismer på plass

I tillegg til dette nye tiltaket er det flere andre mekanismer som skal trygge enheten din:

Sandkasseteknologi – Android bruker en teknikk som kalles sandkasse og som på lik linje med en sandkasse du finner på lekeplasser, holder den sanden innelukket. Android setter opp virtuelle sandkassevegger rundt applikasjoner og programmer på enheten din, slik at en applikasjon ikke når data fra andre deler av enheten. Applikasjoner kan be om tilgang til en rekke maskinvareresursser osv, men dette er da oppgitt gjennom en tilgangskontroll.

Tilgangskontroll – Android bruker en tilgangskontroll for at du skal forstå hva slags tilganger en app du installerer får.Ser du for eksempel at et spill vil ha SMS tilgang når du fra Android Market skal installere det, kan du begynne å lure og slik avsløre det selv. Er du en gjennomsnittlig bruker leser du neppe alle disse tilgangene. Dette har blitt kritisert som for høyt nivå. Jeg sier, du burde begynne å lese, ta ansvar selv. Ikke bare stole på apper helt ute videre.

Fjerning av skadelig programvare – Android market kan helt uten tilgang fra deg fjerne skadelig programvare på enheten din, hvis det blir nødvendig. Android vil med innebygde mekanismer hindre malware fra å modifisere systemet eller skjule seg for deg.

Kilde: www.androidguys.com og googlemobile.blogspot.com

0%
0%
0%
0%
0%
Om Forfatteren
Willem Schildkamp

Er litt over middels opptatt av mobile eneheter, og teknologi generelt. Spesielt opptatt av brukervennlighet og tilgjengelighet, uansett system. Har jobbet med data i over 20år, nå som IKT koordinator i en middels stor bedrift der jeg trives helt utmerket.

Kommentarer

Skriv kommentar