Sikkerhet
Åpen Artikkel
HTC lanserer HTCpro som skal gjøre det sikrere å bruke mobilen på jobb
1

HTC lanserer HTCpro som skal gjøre det sikrere å bruke mobilen på jobb

av Ørjan H Vøllestad10/05/2012

HTC lanserer noe som heter HTCpro™. Kort fortalt er dette en løsning som skal adressere problemer som IT-avdelinger står ovenfor når ansatte bruker telefonene sine på jobb og hjemme. Det kan føre til sikkerhets- og kompabilitetsproblemer som IT bruker masse krefter på. Samtidig skal HTCpro gjøre de ansatte mer mobil.

Samarbeid skal sikre enhetene bedre

Ved å understøtte og levere essensielle mobile løsninger skal HTCpro integrere device management-, sikkerhets- og andre nøkkelfunksjoner i brukergrensesnittet til HTC Sense™ og er på den måten med på å hjelpe bedriftenes IT-avdelinger med å kunne integrere de mobile enhetene på arbeidsplassen på en sikker måte.

– Grensen mellom den private mobilenheten og det man tradisjonelt oppfatter som bedriftens enhet viskes ut og har gjort det vanskeligere å administrere enhetene i bedriftene. Med HTCpro er både medarbeideren og bedriften sikret at når de velger HTC, så kan medarbeiderne være produktive på farten, og enhetene fungerer i samspill med bedriftens IT-miljø, sier Peter Frølund, Nordisk direktør for HTC

HTCpros samarbeid med løsningspartnere som Cisco, IBM og Polycom, MobileIron, Airwatch, Fiberlink, SOTI, Zenprise® og 3LM gir dessuten bedriftslivet muligheten for å optimalisere eksisterende investeringer i device management, sikkerhets- og konferanseløsninger, eller omkostningseffektivt tilpasse løsningene til deres behov.

Sikrere løsninger når mobil brukes hjemme og på jobb

I forbindelse med lanseringen har HTC publisert asic Principles for a Secure Mobile Computing Programet dokument som skal veilede CIO-er og IT-avdelinger i etableringen av et sikkert mobile computing nettverk, og som samtidig adresserer utfordringene ved trenden «bring your own device» [BYOD] der man vil kunne oppfylle medarbeidernes økende behov av å bruke én mobil enhet både privat og på jobben.

[quote]

Med HTCpro sørger HTC for at alle enheter i porteføljen kan brukes både til private gjøremål og forretningsrelevante oppgaver via det nye, enkle og intuitive HTC Sense 4-grensesnittet.

[/quote]

Dette dokumentet omhandler fallgropene ved mobil databruk, og beskriver de grunnleggende prinsippene for hvordan bedriftene kan øke medarbeiderens fleksibilitet, virksomhetens produktivitet og samtidig være med på å skape en større trygghet i arbeidet med å gjøre bedriften mer mobil.

Mer fokus på sikkerhet og administrering

De nyeste HTC-enhetene har integrerte applikasjoner for dokumenthåndtering som gir mulighet for å lese og redigere de vanligste dokumentformatene. Videre har enhetene forbedret e-post- og kalenderfunksjoner, mulighet til å skrive ut dokumenter via Wi-Fi, og deling av internettforbindelse med andre enheter.

I tillegg har porteføljen forbedrede sikkerhetsfunksjoner. Funksjoner fra HTCpro gjør det mulig å kryptere enhetenes hukommelse ved hjelp av Advanced Encryption-standarden AES, og de mobile enhetene støtter samtidig oppsetningen av Cisco Anyconnect virtual privat network (VPN) som gjør det mulig for sikker tilkobling til HTC-enhetene. Medarbeiderne kan selv justere innstillingene direkte på enheten, og IT-avdelingen kan administrere oppsetningen av enhetene sentralt ved å benytte seg av noen av de mange enhetshåndteringsløsningene på markedet.

IT-avdelingen kan fjernslette informasjon

Bedre støtte for Microsoft Exchange sikkerhetspolicyer gjør det mulig å tildele en mer sikker AktiveSync-policy, som for eksempel adgangsregler for enhetene eller muligheten til å sperre bruken av enkelte funksjoner som SMS, deling av internettforbindelse, SD-kort, Wi-Fi samt bruken av Bluetooth. Hvis bedriften har behov for å beskytte følsom informasjon, er det mulig å kreve kryptering av mobilenhetenes hukommelse og fjernslette informasjon hvis en enhet blir borte.

Kilde: Pressemelding fra HTC og blog.htc.com

Hva mener du om dette initiativet? Bruker du mobilen din i jobbsammenheng og privat?

0%
0%
0%
0%
0%
Om Forfatteren
Ørjan H Vøllestad

Ørjan var tidligere redaktør i Droidnytt, nå jobber han på Andøya Romsenter

1 Kommentarer

Skriv kommentar