Sikkerhet
Åpen Artikkel
Hysteriet rundt bilde-tilgang på Android er unødvendig
1

Hysteriet rundt bilde-tilgang på Android er unødvendig

av Ørjan H Vøllestad03/03/2012

Digi.no sakser en sak fra New York Times om at iPhone og Android har innebygde svakheter som gjør at de gir hvilken som helst app tilgang til lokale bilder på telefonene. Android får gjennomgå enda mer enn iPhone faktisk uten å gå noe mer inn på det.

Det som blir uthevet i fet skrift i artikkelen er følgende: På Android har enhver app som gis tilgang til internett, også «rett» til å gjøre hva den vil med ethvert lokalt lagret bilde. I tillegg er det hele omtalt som en svakhet.

Tilgang til bilder er ingen svakhet

La oss stoppe opp litt her og tenke litt over hva som egentlig blir sagt og hva folk egentlig tenker om en Android-telefon (eller iPhone for den saks skyld). Vi snakker i bunn og grunn om en datamaskin, liten sådan, men like kraftig som gårdagens datamaskiner, den har et operativsystem (linux i Androids tilfelle), inn- (tastatur og trykkfølsom skjerm) og ut-enheter (skjerm). I tillegg mulighet for å opptre som en personlig datamaskin, også kalt PC. En telefon i dag er faktisk en PC, bare ikke Intel prosessor, selv om det også blir mer og mer av på markedet. (Det går mye i ARM nå.)

Sett deg foran PC-en din og installer GIMP bildebehandler, Photoshop eller et hvilket som helst annet program på maskinen din. Nårtid sist ble du spurt om tillatelse for at disse programmene skulle få lov tilgang til bildene dine du har på disken din? Aldri! En app (forkortet for applikasjon som er programvare) er det samme som en hvilket som helst annet dataprogram. Android er ikke annerledes.

Vær fornuftig med hva du installerer

Jeg tror folk har blitt blitt littegranne for opphengt i sikkerheten til en stakkars smart-telefon og glemmer at det er en PC. Vel en iPhone har faktisk ikke filsystem og det skaper en del trøbbel for deres mer avanserte brukere som faktisk ønsker å komme under skallet.

Som Android-bruker er du selvsagt ansvarlig for hvilke applikasjoner du lar komme inn på telefonen/nettbrettet ditt og hvilke tilganger de får til lokale funksjoner og slikt. Du burde alltid se gjennom hvilke tilganger en app spør etter og derfra velge om du vil ha den eller ei.

Kilde: www.muktware.com

0%
0%
0%
0%
0%
Om Forfatteren
Ørjan H Vøllestad

Ørjan var tidligere redaktør i Droidnytt, nå jobber han på Andøya Romsenter

1 Kommentarer

Skriv kommentar