Sikkerhet
Åpen Artikkel
Pentagon har nå godkjent Android 2.2 for internt bruk
0

Pentagon har nå godkjent Android 2.2 for internt bruk

av Ørjan H Vøllestad27/12/2011

Dette er et slag i trynet for Apple og deres iPhone. Nå er Android 2.2 (riktignok kun på Dell Venue), blitt godkjent for internt bruk. Tidligere har en Blackberry telefon blitt godkjent. Det amerikanske forsvaret har temmelig høye krav for at ansatte i Department of Defence (DoD) skal kunne føle seg sikker nok til å bruke tredjeparts-systemer.

Åpen kildekode vinner

Hovedårsaken til at det amerikanske forsvaret har valgt å bruke Android, er enkel: Åpen Kildekode. Det betyr at deres egen tekniske ansatte kan sette opp og endre sikkerhetsmekanismene på toppen av Android og i Android. Du kan flisespikke på Googles åpne ideologi om utvikling av åpen kildekode, men kildekoden er fortsatt åpen.

Av samme grunn bør det offentlige holde seg unna produkter levert av selskapet som Apple og Microsoft. Du har rett og slett ingen innsyn i koden og du må stole på selskapet 100%. Dette er en risiko som flere regjeringer ikke vil ta og derfor har land som India, Spania, Russland, Nederland, Kina og flere andre valgt Linux som løsning for interne systemer hvor sikkerheten er prioritert.

Kilde: yro.slashdot.org og www.muktware.com

0%
0%
0%
0%
0%
Om Forfatteren
Ørjan H Vøllestad

Ørjan var tidligere redaktør i Droidnytt, nå jobber han på Andøya Romsenter

Kommentarer

Skriv kommentar