Sikkerhet
Åpen Artikkel
CyanogenMod sliter med noen drivere i CM9
6

CyanogenMod sliter med noen drivere i CM9

av Ørjan H Vøllestad07/02/2012

Mannen bak CyanogenMod (uttales: sigh-AN-oh-jen-mod), Cyanogen, forteller litt om prosessen deres på CM9, deres versjon som baserer seg på Android 4.0 (Ice Cream Sandwich). De sliter med maskinvare-drivere, nærmere bestemt grafikk-kontrollere og kamera.

[box_light]

CyanogenMod er en tredjeparts firmware for en rekke telefoner og nettbrett, basert på det åpne Android operativsystemet. CyanogenMod tilbyr en rekke egenskaper som ikke finnes i det offisielle Android som enhetene blir levert med.

Navnet Cyanogen stammer fra en uorganisk forbindelse på lik linje med Chromium (som i nettleseren). En kan lure på hva slags nerder som finner på disse navnene. Jo kjeminerdene.

[/box_light]

Ikke hele Android-systemet er åpen

Årsaken er temmelig enkel og det er at disse delene av Android er ikke åpen kildekode, men lukket og låst. Android kjerna er riktignok åpen og det meste av programvaren, men enkelte drivere er ikke det. Dette er også forskjellig fra enhet til enhet og de enheten som det i dag har lyktes å skrive om driverne for er Motorola Xoom og Samsung enheter.

Cyanogen skriver:

[quote]Android 4.0 contains many internal changes that require updated graphics drivers. Unfortunately, these drivers are almost always closed-source and don’t appear until a device or devkit is released with them. For many devices, our hands are tied. Some very clever workarounds have gone into CM9, but we’re still blocked on some subsystems like the camera.[/quote]

Dette kjennetegner flere av de tredjeparts ROM-ene som finnes idag og som er CM9 baserte eller Android 4.0 basert. Det meste funker, men ikke alt. Kamera står det ofte på.

Har du ICS på din enhet? Er det offisiell eller en tredjeparts ROM?

Kilde: http://www.cyanogenmod.com/blog/progress-on-cm9

0%
0%
0%
0%
0%
Om Forfatteren
Ørjan H Vøllestad

Ørjan var tidligere redaktør i Droidnytt, nå jobber han på Andøya Romsenter

6 Kommentarer
 • 08/02/2012 at 18:42

  Kjører CM9 og Ice Cream Sandwich v.4.0.3 på min SGS2. Veldig fornøyd… Problemer med video og USB tilkobling, men det generere ikke.

 • MariusOX
  09/02/2012 at 00:26

  Ja jeg kjører per nå ICS 4.0.3 på min Desire HD.

  Alle barnesykdommene er fikset slik at alt fungerer som forventet. Kamera både for foto og video. Avspilling funker også. Samme gjelder USB tilkobling.

  Utvikleren av ROMen jobber fortsatt med optimering av forskjellige deler.

 • hoyd
  09/02/2012 at 18:54

  kult, håper de kommer i mål snart da.

 • drottin
  12/02/2012 at 16:24

  CM9 på SGSII er langt ifrå optimal. Anbefaler heller å nytta Ressurection, ein ICS med så å sei alt fungerandes, kamera, video-enc, radio ++

  • hoyd
   12/02/2012 at 20:18

    @drottin Det er DarkyROM? Hørte at den ikke heller var så komplett.

Skriv kommentar