Sikkerhet
Åpen Artikkel
Google gjør Android appen Google Sky Map til åpen kildekode
1

Google gjør Android appen Google Sky Map til åpen kildekode

av Ørjan H Vøllestad25/01/2012

Google Sky Map er en Android-applikasjon som viser stjernehimmelen på det stedet hvor brukeren befinner seg og i den retningen brukeren holder telefonen.

En svært populær applikasjon

Applikasjonen har blitt lastet ned et sted mellom 10 og 50 millioner ganger siden det ble lansert første gangen på Android Market. Siste gangen applikasjonen ble oppdatert er 31. august 2011.  Applikasjonen ble opprinnelig laget av en håndfull utviklere ved Googles kontor i Pittsburgh i forbindelse med deres 20 prosent tid.

Google gir applikasjonen til folket

Google har lagt ned en del produkter i det siste, men noen produkter og applikasjoner gjør de heller åpen kildekode og lar folket/studenter overta. De har gjort det med App Inventor og nå gjør de det med Google Sky Map, under navnet StarDroid.

På samme måte som som med App Inventor, legges det opp til et samarbeid med en utdanningsinstitusjon. Den gangen var det MIT, nå er det Carnegie Mellon University. Det gjør at applikasjonen kan videreføres og kan brukes som prosjektarbeid på universitetet. I begge tilfeller kommer Google inn som veiledere. Kjempebra Google!

Kilde: www.digi.no

Har du prøvd applikasjonen? Hva synes du om den?

0%
0%
0%
0%
0%
Om Forfatteren
Ørjan H Vøllestad

Ørjan var tidligere redaktør i Droidnytt, nå jobber han på Andøya Romsenter

1 Kommentarer
  • Droidnytt
    27/01/2012 at 10:25

    Jeg har prøvd appen, og er veldig fornøyd med denne. Brukte den blant annet da jeg var på Stavanger Astronomiske forening. / Oddvar.

Skriv kommentar