Sikkerhet
Åpen Artikkel
Hvordan fungerer egentlig ADB?
0

Hvordan fungerer egentlig ADB?

av Ørjan H Vøllestad14/02/2012

Tetsuyuki Kobayashi er en brilliant mann som har over 20 års erfaring fra embedded/integrerte systemer. Han jobber for Kyoto Microcomputer, og jobber med gcc, linux, QEMU, Android m.m. I går (13. februar) holdt han et foredrag på Android Builder Summit i California om ADB.

Android Debug Bridge (ADB) er et fleksibelt kommandolinje-verktøy som lar deg kommunisere med en emulator-enhet eller en tilkoblet Android-enhet. Det er et klient-server-program som omfatter følgende tre komponenter:

  1. En klient som kjører på din pc. Du kan starte en klient fra et skall/terminal ved å sende en ADB kommando. Andre Android verktøy som ADT plugin og DDMS oppretter også ADB klienter.
  2. En tjener som kjører som en bakgrunnsprosess på din pc. Tjeneren håndterer kommunikasjonen mellom klienten og ADB daemon (nissen på norsk) som kjører på en emulator eller enhet.
  3. En daemon/nisse, som kjører som en bakgrunnsprosess på emulatoren eller enheten.
Se presentasjonen hans under og lær mer om hva ADB egentlig er og les deretter mer om ADB på developer.android.com. Håper du lærer noe, det gjorde i alle fall jeg.

To veldig ofte brukte ADB kommandoer er adb logcat og adb shell. Disse har to varianter som også funker, adb lolcat og adb hell. Det visste du kanskje ikke?

Andre kommandoer som adb push, adb pull og adb install er også mye brukt for å overføre filer til og fra en Android-enhet/emulator og installere apps over USB kabelen.

Kilde: www.slideshare.net og developer.android.com

Ønsker du flere slike artikler, følg med på droidnytt.no/utvikling.

0%
0%
0%
0%
0%
Om Forfatteren
Ørjan H Vøllestad

Ørjan var tidligere redaktør i Droidnytt, nå jobber han på Andøya Romsenter

Kommentarer

Skriv kommentar