Sikkerhet
Åpen Artikkel
Skjønnheten ligger i det enkle
1

Skjønnheten ligger i det enkle

av Ørjan H Vøllestad15/01/2012

«Det enkle er ofte det beste» var et slagord REMA 1000 tok i bruk for mange år siden. På design siden gjelder dette like mye.

Enkle snitt, farger og linjer er ofte veldig bra. I de siste få årene kan vi se at mer og mer design går fra en komplisert mønster til enklere uttrykk. Dette gjeler for eksempel norske Time og amerikanske Starbucks. Det finnes nok mange andre eksempler på dette, men begge disse to har gått til enkle tofarge-logoer. Starbucks kutta vekk teksten i logoen også. Det er noe med dette enkle som gjør det behagelig å se på.

Android går for det enkle

Android Design er et nytt fokus fra Google, nærmere bestemt Android gjengen, har lansert nye retningslinjer for utviklere. Retningslinjer som skal hjelpe utviklere å lage grensesnitt på applikasjonene til å matche utseendet i Android 4.0. Versjon 4.0 (Ice Cream Sandwich) ble den største endringen i utseende/brukergrensesnitt Android noensinne har hatt.

På Android Design nettsiden finner du mengder av retningslinjer, informasjon, eksempler og maler. Enda mer vil dukke opp på denne nettsiden i løpet av de kommende måneder.

Eksempler på ikoner i henholvdsvis Android, iOS og Windows Phone 7

Blå er standard aksentfarge i Androids fargepalett. Hver farge har en tilsvarende mørkere nyanse som kan brukes som et tillegg når det trengs.

Ikke bruk multiplattform-verktøy

De fleste utviklere ønsker å distribuere sine applikasjoner for flere plattformer (iOS, Windows Phone, Blackberry og Android). Mens du planlegger applikasjon din for Android-plattformen, husk at ulike plattformer følger ulike regler og konvensjoner. Utseendemessige avgjørelser kan gi fullstendig mening på én plattform, men vil se og føles malplassert og feil innenfor rammen av en annen plattform.

Eksempler på elementer i henholvdsvis Android, iOS og Windows Phone 7

Selv om en «design once, ship anywhere» tilnærming kan spare deg tid, er det en reell fare for at du bygger applikasjoner som gjør det mer og unødvendig komplisert for brukerne.

Kilde: android-developers.blogspot.com og developer.android.com/design

0%
0%
0%
0%
0%
Om Forfatteren
Ørjan H Vøllestad

Ørjan var tidligere redaktør i Droidnytt, nå jobber han på Andøya Romsenter

Kommentarer

Skriv kommentar