Tester
Åpen Artikkel
En prosessor som varmer, Test: Sony Xperia Z3+
97 47 1
Anmeldelse

En prosessor som varmer, Test: Sony Xperia Z3+

av 09/08/2015
Spesifikasjoner
Produsent:

Sony

Prosessor:

4 kjerners 2.0 GHz og 4Kjerners 1.5GHz  Qualcomm® Snapdragon™ 810 Octacore

Intern Lagring:

32GB

Ekstern Lagring:

|Ja, MicroSD

Dimensjoner:

146.3 x 71.9 x 6.9 mm

Skjerm:

5,2″ 1080p oppløsning

Piksler per tomme:

424

Kamera:

20,7 megapiksel 1/2,3" sensor
ISO 12 800 (foto)/3200
4K Videoopptak med videolys og Stedyshot

Frontkamera:

5 megapiksel med 1080p videoopptak

Batteri:

2930mAh
Taletid:  17 timer
Stand-by opp til: 590 timer

Nettverk:

2G / 3G / 4G+ (LTE Cat6)

Simkort:

Nanosim

Annet

Telefonen er også vann og støtsikker (IP65 og IP68 sertifisert)

Førsteinntykket av telefonen er ikke noe spessielt. Sony har, siden Zperia Z, gjort svært få oppdateringer av telefonens design. Her er det innsiden som er hovedfokus. Det første man merker er fargen, vårt testeksemplar kom i fargen «Aqua Green» som er en turkisfarge som ser veldig ut som vannet på tropiske øyer. Det speilblanke gorillaglasset gjør at fargen glinser og kommer frem på en helt unik måte. Aqua Green er nok fargen man bør velge, skal man ha den peneste av de fire fargealternativene

Kun én luke.

Sony har jobbet og innovert videre på vanntettheten til Z3+ og har nå klart å redusere en av de største svakhetene på hele telefonen. De har gått fra to porter, (en til Simkort og MicroSD-kort og en til microUSB) til én luke. MicroUSB-porten er nå åpen, og gjort vanntett slik at du ikke trenger å passe på at du har lukket luka før du hopper ut i bassenget. Sony har måttet beholde Simkort- og SD-kort-luka men denne har de forminsket fra å være to skuffer, en med MicroSD-kort og en med Sim-kort, til å bli en smalere skuff med NanoSimkort og MicroSD-kort. Dette gjør at ønsker du å bytte SD-kort må du ta ut Simkortet og restarte enheten, noe som kan være upraktisk for enkelte brukere. Sony sa også at en må passe på at det ikke er vann i ladeporten før man setter inn en strømkabel, dette står også i brukerhåndboken.

Om man tar en rundtur rundt telefonen så er hodetelefonpluggen øverst, denne støtter også Sonys «Hi-Res Audio». og en microfon til støykanselering. På Høyre side er av/på-knappen, volum-huska og kameraknappen som vi er så glad i. På venstre side er MicroSD og NanoSIM-luka. Nederst på telefonen er MicroUSB-pluggen. Foran, er det to høyttalere en over og en under den 5.2″ tommers 4K skjermen. Over skjermen finner vi også det fem megapiksel store kameraet og noen sensorer. På baksiden finner vi det 20.7 megapiksel kameraet og NFC antennen.

Kamera

Kameraet er bra som alltid, eneste problemet er at Snapdragon 810 prosessoren overopphetes hver gang man gjør noe i kameraet som ikke er sandard og man får opp en melding om at appen automatisk vil lukkes om dette fortsetter. Jeg fikk allikevel noen bilder med telefonen, men det var ganske frustrerende å ikke kunne ta opp telefonen og raskt ta et bilde for å så legge ned telefonen igjen. Prøver man å fortsette å bruke kameraet får man en ny beskjed om at kameraet er for varmt, og at appen lukkes.

Screenshot_2015-06-30-14-10-55

Screenshot_2015-06-30-14-11-06

Bildene telefonen tar når vi først får lov til å ta bilde er gode bilder etter Sonys vanlige standard, fargene er krispe og klare og generelt gode mobilbilder.


Sony er som alltid forsiktige med å legge på tema på toppen av programvaren. Programvaren ser ut som en litt videreutviklet versjon av Googles standard Android, men storst sett med forbedringer. Største haka med hele opplevelsen var mengden søppelapplikasjoner. Det krydde av applikasjoner som var forhåndsinnstalert på denne telefonen. Dette kunne blitt betydelig kuttet ned, og gjort, som Samsung gjør, om til ting man kan laste ned hvis man vil. Heldigvis kan man avinnstalere, eller deaktivere mesteparten av appene.

Untitled

Lang og kort levetid

Batteriet til Sony Xperia Z3+ er et 2930 mAh batteri. Det er litt mindre enn hva de fleste produsenter har på telefoner av den størelsen. Sony påstår at man kan få to dager ut av telefonen. Dette er noe som er både riktig og feil. Under min testperiode så måtte jeg stort sett lade telefonen en gang om dagen ved et litt over gjennomsnittet høyt bruk. Å få to dager ut av  Z3+ er veldig imponerende hvis man skal bruke den slik man bruker en annen telefon. Men jeg klarte likevel å få ut ca 3 døgn ut av den hvis jeg byttet litt mellom super stamina modus og vanlig batterisparingsmodus med svært moderat bruk. Telefonen var perfekt å ha med seg på sykkeltur over flere dager.

Prosessoren derimot ødelegger for batteritiden. Sony som vaglte å gå med Snapdragon 810 bør angre litt nå. Telefonen blir svært varm, som jeg har nevnt tidligere så slutter kameraet å fungere. Dette går ikke bare utover enkelte funksjoner, men også utover batteritiden og den generelle levetiden til telefonen. Overopphetingen er et stort problem og gjorde at jeg fort byttet telefon når jeg hadde brukt den i en lengre periode.

Positivt

God batteritid

Negativt

Overopphetes svært raskt
Kameraet kan ikke brukes over lengre tid

Karakterer
Vår Mening
Maskinvare
4.0
Programvare
9.0
Batteri & Ytelse
3.0
Kamera
5.0
Design
8.5
Konklusjon

Som et flaggskip er Sony Xperia Z3+ en perfekt telefon på papiret men varmeproblemene gjør at alt raser sammen, jeg skulle så veldig gjerne ønske at Z3+ var så god som den ser ut som. Desverre er konklusjoen den at Sony Xperia Z3+ ikke er et lurt kjøp, jeg vil heller mye mer anbefale Xperia Z3 eller vente å se hva det neste fra Sony er. De oppdaterer tross alt flaggskipet sitt hver skjette måned.

5.0
Vår Mening
You have rated this
0%
0%
0%
0%
0%
Om Forfatteren
Oskar G. Paulsrud

Norsk Android-entusiast og fotograf. Redaktør på Drodidnytt.no men driver også på som freelance-journalist. I tilleg for en ekstrem interesse for mobiltelefoner er jeg også Formel1 fan og elsker den gode gamle papiravisa.

Kommentarer

Skriv kommentar