Tester
Åpen Artikkel
Ikke bare en tannbørste!
230 230 0
Anbefalt
Anmeldelse

Ikke bare en tannbørste!

av 08/01/2017
Test: Oral-B Genius 8000

Under Mobile World Congress i 2016 dro jeg innom Oral-B og pusset tennene, det endte i en overentusiastisk artikkel om en tannbørste som gjorde det gøy å pusse tenna igjen. Dette måtte jeg følge opp.

I slutten av Oktober 2016 sendte Oral-B meg en tannbørste. I starten tenkte jeg at jeg skulle teste og skrive om den i min normale testperiode på 2 uker, men fant etter hvert ut at dette er et produkt som man må få en rutine med, noe som ikke tar to uker.

Du trenger ikke ta opp to stikkontakter hvis du må lade tannbørsten og mobilen op hotelrommet. Foto: Oskar Gårdsrud Paulsrud

Du trenger ikke ta opp to stikkontakter hvis du må lade tannbørsten og mobilen op hotelrommet.
Foto: Oskar Gårdsrud Paulsrud

Med i esken følger også en mobilholder som lar deg feste telefonen med sugekopp til speilet. Foto: Oskar Gårdsrud Paulsrud

Med i esken følger også en mobilholder som lar deg feste telefonen med sugekopp til speilet.
Foto: Oskar Gårdsrud Paulsrud

 

 

 

 

 

 

 

 

Oral-B Genius 8000 er det mest avanserte du kan få tak i av tannhygiene. Tannbørsten er en vanlig elektrisk tannbørste med seks børstemodus, blåtann, led-stripe og en egen app. Med andre ord, ikke helt vanlig. I esken følger det med flere børstehoder, en bordlader, en mobilholder med sugekopp, en reiselader med usb-port på og ledning til reiseladeren. Reiseladerendobler også som etui.

Saken fortsetter under bildet

Reiseladeren har plass til to tannbørstehoder, tannbørsten og egen plass å sette telefonen i. Foto: Oskar Gårdsrud Paulsrud

Reiseladeren har plass til to tannbørstehoder, tannbørsten og egen plass å sette telefonen i. Foto: Oskar Gårdsrud Paulsrud

Når du skal pusse tenna, setter du sugekoppen på speilet i hodehøyde, setter opp mobilen og kobler til tannbørsten sammen med kameraet. Tannbørsten og mobilen jobber nå sammen og sporer hvor du pusser, og sier ifra når du har pusset bra nok. Dette er utrolig morsomt, og lar deg virkelig pusse tenna nøyaktig, problemet er at statistikken som lagres, kun lagres hvis du kobler til telefonen, og når du deler tannbørste (noe man ofte gjør med elektriske børster) krever tannbørsten at du kobler til med de ulike brukernes telefon for å bytte profil. Det er ikke mulig å bytte på børsten.

Har du ikke brukt mobilen sammen med børsten på to dager, sier appen ifra at nå må du pusse tenna. Det er fint at den sier ifra, men burde kanskje sagt det før etter to dager, og igjen tilbake til forrige problem, du må ta mobilen med på badet hver gang du skal pusse tenna. Det hadde ikke gjort Oral-B veldig mye å legge inn en måte å bytte profil, og lagre data, selv uten telefonen.

Saken fortsetter under bildet

Pent og minimalistisk hvitt design, tannbørsten kommer også i sort. Foto: Oskar Gårdsrud Paulsrud

Pent og minimalistisk hvitt design, tannbørsten kommer også i sort.
Foto: Oskar Gårdsrud Paulsrud

Men nok negativt. Tannbørsten i seg selv er den beste elektriske tannbørsten jeg har brukt, og applikasjonen, etter at den ble oppdatert til å fungere med Android N, fungerer nydelig. God brukergrensesnitt, enkelt å forstå og veldig flott med nyheter og vær rullende over om morgenen mens man pusser tenna, hadde riktignok foretrukket om jeg kunne valgt egne rss-kilder eller norske nyhetskilder, og bytta temperaturen fra fahrenheit til celsius.

Positivt

Mange funskjoner
Gjør tannpussen morrsom
Lar deg spore og loggføre tannhelsen

Negativt

Avhengig av mobil for å fungere optimalt
Nyheter å været er amerikansk

Karakterer
Vår Mening
Maskinvare
9.0
Programvare
8.0
Design
10
Konklusjon

Så hva syntes jeg egentlig om denne avanserte iot-tannbørsten? Wow! Samme følelse hver gang jeg bruker den, som da jeg brukte den på Mobile World Congress for første gang. Det er en kul tannbørste, mange kule funksjoner. Det er virkelig tannbørsten for nerden. Er den verdt veiledene pris på 3000 kroner? Nei, men ser du på nettet ligger den på halve prisen og det er virkelig et godt kjøp.
Droidnytt Anbefaler!

9.0
Vår Mening
You have rated this
0%
0%
0%
0%
0%
Om Forfatteren
Oskar G. Paulsrud

Norsk Android-entusiast og fotograf. Redaktør på Drodidnytt.no men driver også på som freelance-journalist. I tilleg for en ekstrem interesse for mobiltelefoner er jeg også Formel1 fan og elsker den gode gamle papiravisa.

Kommentarer

Skriv kommentar