Tester
Åpen Artikkel
Kameratelefon for buisnessmennesket, Test: LG G4
132 82 1
Anmeldelse

Kameratelefon for buisnessmennesket, Test: LG G4

av 16/08/2015
Spesifikasjoner
Produsent:

LG

Prosessor:

Qualcomm Snapdragon 808
Fire kjerner klokket til 1.44Ghz og to kjerner klokket til 1.82 Ghz

Farger:

Ekte skinn: Brun, Svart eller rød
Plastdeksler: Grå, Gull og Hvit

Intern Lagring:

32GB

Ekstern Lagring:

MicroSD opp til 2tb

Dimensjoner:

148.9 x 76.1 x 6.3-9.8 mm

Vekt:

155 Gram

Skjerm:

5.5″ 2560 x 1440 piksler

Piksler per tomme:

538 PPI

Kamera:

16 MP OIS Kamera
Led blits, F1.8
4K UHD-Videoopptak

Frontkamera:

8 megapiksel med f.2

Batteri:

3000mAh (utskiftbart)

Nettverk:

2G / 3G / 4G LTE Cat6

Simkort:

microsim

Introduksjon

Kuskinn på en telefon, er det virkelig verdt 500 kroner mer enn plast? LGs nye flaggskip G4 drar luksusen fra motehus til teknologinerdene. Droidnytt har testet LG G3!

Lekkert design

Designet på LG G4 er ikke utviklet mye fra forgjengeren G3, men telefonen har blitt veldig mye mer lukseriøs. Telefonen kommer i to versjoner, en med bakdeksel av kuskinn(her får du med et plastdeksel i esken) og en med bakdeksel av plast. G4 i plast skriker ikke kjøp meg. Det er et veldig standard design og plasten ser ganske billig ut. Betaler du 500 kr mer derimot får du en telefon som ser ut som kommer rett ut av motehusene i Paris og Milano. De organisk fargede kuskinnet gjør at telefonen ikke bare ser, men lukter luksus. Komplimenter G4 med en dress/drakt, og du har det perfekte buisnessmennesket. LG G4 er utradisjonell og fantastisk i designet. Jeg har forelsket meg i skinndekselet, men det kommer med et kompromiss. Trådløs lading er ikke lengre standard, ønsker du trådløs lading, må du si farvel til det nydelige designet.

Ellers er telefonen ganske lik LG G3 som nevnt tidligere. på fremsiden er det en 5.5 tommers skjerm, og et 8 megapixel kamera. Baksiden finner vi de velkjente LG-knappene og kameraet med laserfokus og blitz. Toppen av telefonen har en ir-sensor og en støydempende microfon, og på bunn er hodesettpluggen og microUSB pluggen. Sidene rommer som vanlig ingenting. Under dekselet finner vi et 3000mAh batteri, en microSD-kortleser og en MicroSIM-leser. Nå som flesteparten av produsentene har gått over til nanoSIM er det kjedelig å se at LG ikke har fulgt med i timen og bare støtter MicroSIM.

Trådløsproblemer

WiFi-kortet i G4 er nok ikke det beste jeg har kommet over. Første enheten jeg testet måtte jeg sende tilbake  fordi WiFi signalet ble helt borte etter 10 minutter og jeg måtte restarte hele telefonen. Jeg fikk en ny enhet av LG en liten stund senere, WiFi-signalene ble holdt hele tiden, men jeg hadde dårligere WiFi-dekning enn jeg fikk med Samsungs Galaxy S6, Sonys Xperia Z3+ og til og med LGs egen G3. Jeg vet ikke om dette er et maskinvare- eller programvare-problem, men tipper nok at dette er maskinvare og ikke kan fikses ved en programvareoppdatering

God skjerm

LG skuffer ikke når det kommer til skjermen. Den 5.5 tommers 2K-oppløste skjermen er 25% lysere enn sin forgjengers skjerm og lyser ut 500 nits. I hverdagslivet betyr det at den fungerer bra både i mørket og i direkte sollys. Fargene på skjermen er ganske nøyaktige og er tydelige.

Kamera

LG gikk stort ut og sammenliknet seg med speilreflekskameraer da de presenterte G4 for det Nordiske markedet. Så heftig er ikke kameraet til LG G4, men det kan erstatte de fleste kompaktkameraer. Kameraet til LG er helt fantastisk, spessielt hvis du er glad i å ta bilder manuelt. Eneste lille haken ved dette, er at telefonen ikke lar deg endre lukkertid, dette er noe vi håper LG kan fikse i en programvareoppdatering, da dette er en av de viktigste verktøyene for en fotograf. En fordel med manuellmodus er at du kan ta bilder i bildeformatet .RAW, så du kan finjustere bildet til det perfekte når du kommer hjem. Manuellmoduset til LG er kanksje det beste kameraet jeg har brukt på en mobil noen gang. Hurtigmodusene tar også flotte bilder, LG har virkelig laget et ordentlig godt kamera med LG G4.

Se eksempelbildene i stort format her: Bildeeksempler på Google Photo

LG G4 kjører Android 5.1 med LGs egent Slim Arc design system på toppen. Programvaren til LG er enkel og brukervennlig. Det er flatt og lett og se, med mye pastellfarger. LG lar deg låse opp skjermen med et låsemønster som du kan trykke selv uten å skru på skjermen.

Hjemskjermen har en «Google Nå» aktig skjerm på venstre side, som gir deg informasjon om antall skritt, kalenderoppføringer, musikkavspillinger og mer. En kan velge å fjerne denne skjermen hvis en ikke liker den. Det er flere brukerendringer LG lar deg gjøre i tilleg til dette. Du kan endre programvareknappenes plasseringer og legge til og fjerne tillegsfunksjoner som for eksempel en knapp for å dra ned notifikasjonsskuffen, noe som er svært nyttig når man bruker telefonen med en hånd.

På telefonen når du kjøper den ligger det også litt applikasjoner som LG har lagt inn. I denne samlingen ligger blandt annet en LG Smartworld som lar deg laste ned temaer og apper. Problemet er at denne ikke støtter norske brukere og alt språket står tidvis på koreansk. Hvorfor LG har beholdt denne funksjonen er helt uforstålig. Ellers er det stort sett ikke noe særlig mye unødvendig applikasjoner på LG G4


Batteritiden til LG G4 er som forventet av en telefon på dagens marked, og holder ut litt utover en dag. Telefonen støtter Qualcoms hurtigladere men dette følger ikke med i esken. LG lar deg også bytte ut batteriet på telefonen slik at hvis du er av den typen som liker å bære rundt på ekstra batteri er dette kanskje den eneste telefonen på markedet du kan velge.

Ytelsesmessig er telefonen svært bra og som forventet. Eneste var at vi tidvis hadde litt problemer med WiFi som nevnt tidligere i artikkelen.
DroidnyttanbefaltDroidnytt 4av5

Positivt

Stilig design
Ekslusivt deksel

Negativt

Ekstra kostnad for det beste utseende
Småproblemer med WiFi-signalet

Karakterer
Vår Mening
Maskinvare
8.0
Programvare
9.0
Batteri & Ytelse
8.0
Kamera
9.0
Design
9.0
Konklusjon

Totaltsett er LG G4 en kjempebra telefon, og den perfekte for deg som vil skille deg litt ut. Den er god i hånda og like premium inni som den er utenpå. Skal du kjøpe telefonen anbefaler vi at du investerer 500 kroner ekstra slik at du får skinndekselet.

8.0
Vår Mening
You have rated this
0%
0%
0%
0%
0%
Om Forfatteren
Oskar G. Paulsrud

Norsk Android-entusiast og fotograf. Redaktør på Drodidnytt.no men driver også på som freelance-journalist. I tilleg for en ekstrem interesse for mobiltelefoner er jeg også Formel1 fan og elsker den gode gamle papiravisa.

Kommentarer

Skriv kommentar