Tester
Åpen Artikkel
Kanskje den beste telefonen på markedet, Test: Samsung Galaxy S6 Edge+
156 106 1
Anbefalt
Anmeldelse

Kanskje den beste telefonen på markedet, Test: Samsung Galaxy S6 Edge+

av 26/10/2015
Spesifikasjoner
Produsent:

Samsung

Prosessor:

Åttekjernes 64bit prosessor
Fire kjerner klokket til 2.1Ghz og fire kjerner klokket til 1.5 Ghz

Farger:

Sølv, Gull

Intern Lagring:

32, 64 eller 128 GB

Ekstern Lagring:

Ikke Mulig

Dimensjoner:

154.4 x 75.8 x 6.9 mm

Vekt:

153

Skjerm:

5.7″ 2560 x 1440 pixler

Piksler per tomme:

518

Kamera:

16 MP OIS Kamera
Led blits, F1.9
4K UHD-Videoopptak

Frontkamera:

5 megapiksel med 2K QHD videoopptak

Batteri:

3000mAh

Nettverk:

2G / 3G / 4G LTE Cat6

Simkort:

Nanosim

Introduksjon

I mai testet vi Samsungs flaggskip Galaxy S6 Edge. Nå har vi testet Galaxy S6 Edge + i tre uker, og vi er virkelig fornøyde med hva vi ser. Droidnytt har testet Samsung Galaxy S6 Edge!


Maskinvare og Kamera

Designmessig er Galaxy S6 Edge og Galaxy S6 Edge + svært like. En lekker glasstelefon med buet skjerm på høyre og venstre side, og tynne metallkanter. Telefonen kan fint stilles ut som kunstverk i stedet for å bruke den som telefon.

Skjermen på S6 Edge + er en 5.7 tommers buet skjerm med svært god sensitivitet. Under finner vi hjemknappen som dobler som en fingeravtrykkleser, med to touchsensitive navigeringsknapper på høyre og venstre side av hjemknappen. På høyre side lever av/på knappen, og på venstre side finner vi volumdumpen. Som på alle andre telefonene i S6 serien finner vi MicroUSB-kontakten, som har støtte for Samsungs adaptiv fast charging, og hodetelefonpluggen nederst på telefonen, her er også høyttaleren til telefonen. På toppen finner vi ikke noe mer spennende enn en sim-kortskuff, ir-sensoren er ikke med på denne større varianten av telefonen. Totaltsett har Samsung ikke gjort noe feil på designet, og nå som skjermstørrelsen har vokst har også problemet med å trykke på kanten med håndflaten, som vi hadde med S6 Edge, gått bort. Vi klarer ikke helt å finne noe å trekke ned på dette designet. Samsung har virkelig laget sitt beste og mest funksjonelle, samt mest øyefangende design foreløpig.

Kamera

På kamerafronten har ikke Samsung hvilt heller, bildene jeg har tatt er nydelige og fulle av sterke farger. QHD-skjermen og kamerasensoren viser fargene nydelig sammen, og bildene blir like fine når du flytter dem over til en datamaskin. I mørket derimot kan kameraet slantre litt, og jeg savner muligheten til å kunne ta bilder med lang lukkertid om kvelden. Frontkameraet har et beautimodefilter som selv om du har skrudd det av, fortsatt vasker ut huden litt. Dette er smak og behag, men jeg foretrekker å få muligheten til å skru av alle slike funksjoner.

 

View post on imgur.com


Programvare

Galaxy S6 Edge + kjører Android 5.1.1 Lollipop med Samsungs nyeste versjon av TouchWiz. Jeg må innrømme at jeg aldri har vært noe stor fan av touchwiz, før nå. Jeg hadde ikke noen deler av programvaren som jeg følte irriterte meg, og Samsung har gjort en god jobb med optimalisering for skjermstørrelsen. Det var også svært lite, nesten ingen blowtware på telefonen, og det som er der, går an å avinstallere eller deaktivere. Kantskjermen er også forbedret fra S6 Edge. Den nye kantskjermen lar deg ikke bare ha favorittkontakter men også favorittapplikasjoner liggende i kanten. Dette var noe jeg brukte hver eneste dag, og vil bli sterkt savnet når jeg går tilbake til min vanlige flate telefon. Liker du ikke ikonene og utseendet til TouchWiz har du også muligheten til å laste ned mange forskjellige temaer fra Samsung Store. Her finner du alt fra temaer basert på Marvels-filmer til temaer som gjør at telefonen ser mest mulig ut som ren Android. Det har også kommet en oppdatering til S6-serien som lar deg sortere applikasjonene dine alfabetisk i applikasjonsskuffen.


Batteri & Ytelse

Nok et sted imponerer S6 Edge +. Batteritiden vi fikk presset ut av det 3000mAh store batteriet var rundt en dag med heftig bruk, men vanligvis rundt en og en halv dag til to dager uten å lade. Med en QHD skjerm på den størrelsen er dette bedre enn en skulle forventet. Telefonen støtter trådløs lading, trådløs hurtiglading samt vanlig hurtiglading så det er ikke vanskelig å fylle opp telefonen før du skal ut på byen etter en lang dag. Rekker du ikke å lade, har Samsung også lagt inn et ultra strømsparingsmodus som lar telefonen holde veldig mye lengre. Det eneste jeg savner er det rene svart-hvitt-modusen som var på S5 telefonen.

Totalt sett yter telefonen også svært bra, jeg hadde et par tilfeller hvor skjermen ikke skrudde seg på for å så skru seg av og på så mange ganger jeg hadde prøvd å trykke på av/på-knappen, men dette var kun to sjeldne tilfeller i løpet av de tre ukene jeg hadde telefonen. Dette kan fint fikses ved å restarte telefonen en gang i blant, noe en burte gjøre med alle enheter uansett.

Droidnytt5av5DNbestitestDroidnyttanbefalt

Positivt

Lekkert design
God batteritid

Negativt

Glatt glassoverflate
Kantskjermen har ikke så god håndflateavvisning

Karakterer
Vår Mening
Maskinvare
10
Programvare
10
Batteri & Ytelse
9.6
Kamera
9.5
Design
9.7
Konklusjon

Totalt sett er Samsung Galaxy S6 Edge + den beste telefonen Droidnytt har testet noen gang. Vi er svært fornøyde med telefonen, og kan anbefale den på sterkeste. Er det en telefon vi skal gi «Best i test»-stempelet så er det uten tvil Samsung Galaxy S6 Edge +. Ikke bare er det en god telefon men det er en god opplevelse, det er et stykke kunst, og selv med en pris på 5700 og 8000 så er jeg ikke tvil om at dette er telefonen du skal ha vis du vil ha en unik, god telefon. Droidnytt Anbefaler!

10
Vår Mening
You have rated this
0%
0%
0%
0%
0%
Om Forfatteren
Oskar G. Paulsrud

Norsk Android-entusiast og fotograf. Redaktør på Drodidnytt.no men driver også på som freelance-journalist. I tilleg for en ekstrem interesse for mobiltelefoner er jeg også Formel1 fan og elsker den gode gamle papiravisa.

1 Kommentarer
  • Arne Reistad
    26/10/2015 at 13:11

    En ting du må ta i betraktning når du handler Samsung er oppdateringsfrekvensen. Jeg har en Note4 og fikk 5.1.1 for en mnd siden. Dette var en såkalt toppmodell. Håper de skjerper seg på S6 og de andre men jeg venter på en Microsoft 950XL. Har hatt Samsung lenge og mange men nå er det nok.

Skriv kommentar