Tester
Åpen Artikkel
Test: Samsung Galaxy S4 Active
98 48 1
Anmeldelse

Test: Samsung Galaxy S4 Active

av 18/08/2013
Spesifikasjoner
Produsent:

Samsung

Prosessor:

4 kjerners 1,9GHZ Qualcomm® Snapdragon™ 600

Farger:

Sort

Intern Lagring:

16GB (11.2GB ledig)

Ekstern Lagring:

MicroSD opp til 64GB

Dimensjoner:

139.7×71.3×9.1 mm

Vekt:

153 Gram

Skjerm:

5″ 1080p oppløsning

Piksler per tomme:

441 PPI

Kamera:

8 MP med undervannsmodus

Frontkamera:

2 megapiksel med 1080p videoopptak

Batteri:

2600mAh
Taletid: 17
Stand-by opp til: 312

Nettverk:

2G / 3G / 4G (LTE)

Simkort:

MicroSIM

Introduksjon

Samsung har ny taktikk i årets serie av Androidtelefoner, Alle telefonene er basert på Galaxy S4. S4 Active erstatter den gamle Xcover-serien til Samsung. Er dette en god erstattning? Samsung har endret designspråket til å basere seg på Galaxy S4, de har kuttet ned på klumpene og gått i Sony Mobiles fotspor med pen vantett telefon, men hvor godt fungerer det? Vi har testet Samsung Galaxy S4 Active!


Maskinvare og Kamera

Detaljer
Samsung har fulgt designsprålet til Galaxy S4 etter boka, og etter min mening laget en penere telefon enn originalen. Det industrielle har kommet frem i telefonen, på baksiden har de istede for å gjemme skruene bak deksel, latt fire stålknotter dekke over, dette hever designet utrolig mye. I tilleg til den lille detaljen forskjell har de også valgt å ha matt plastik øverst og nederst på telelfonen, materialet likner litt på nexus 7 sitt bakdeksel og jeg tok meg selv i å flere ganger sitte å ta på det fordi det var et godt materiale å holde i, hadde ikke sagt nei hvis jeg kunna bytta hele bakdekselet til det materialet.

Bakdeksel
Den avtagbare delen av bakdekselet er samme type deksel som på resten av samsungs enheter, en tynn plastik som man føler at man skal ødelegge når man tar av. Forskjellen mellom S4s bakdeksel og S4 actives bakdeksel er at s4 Active har en gummikant som går rundt innsiden av dekselet med et korresponderende spor som gjør at gummien tetter seg til bakdelen, dette gjør at vannet holder seg ute av telefonen. Til forskjell fra de vanntette telefoene vi er kjent med i dag, har ikke Samsung satt noe fysisk lås på bakdekselet, så du vil ikke ha noe problemer med å kunne ta av og på dekselet, men vil ikke anbefale det. Ettersom dekselet vil sitte dårligere jo mer du tar det av og på som på hvilkensomhelst annen telefon.

Tåler vann
Vi testet om telefonen faktisk tåler vann slik Samsung heveder og har fått sertifisiering for, så telefonen lå i undertegnedes akvarium i et kvarter. Det gikk helt fint. mikrofonen trengte en time på å komme tilbake til sitt fulle seg, men ellers oppdaget vi ikke noe som kan si at sertifisierningen ikke fungerte.

Porter
For å beskytte mot vann har Samsung valgt å ha et gummilokk over MicroUSB-porten og behandle miniJack-porten med noe så den kan være åpen til enhver tid. Det er kanskje ett av de beste designvalgene jeg har sett på en vanntett telefon per dags dato.

Skjermen
fremsiden av telefonen er også litt anderledes fra originalen. istede for kapasitive knapper så har samsung satt inn re fysiske knapper, dette gjør at du fint kan bruke knappene når skjermen blir våt, vet ikke hvor nyttig det er. For med en gang skjermen blir våt, da funker ingen ting av touchkontrollene. Noe som overrasker litt, for de fleste telefoner fungerer ok med en regndråpe på skjermen, S4 Active MÅ tørkes av nesten uansett hvor stor den dråpen er.
Oppløsning og lys på skjermen er det ikke noe å klage på den 5 tommer store TFT skjermen har en oppløsning på 441 piksler per tomme som er høyere oppløning enn apples skryteskjerm Retina, som igjen viser så mange pixler at de ikke skal være synlige for det blotte øyet.

Kamera
Hva skal man si? Det er ikke mye å si om dagens mobilkameraer. De er nådd et stillepunkt. Telefonen tar gode bilder i dagslys og helt ok i mørket. Samsung har lagt inn litt småting i softwaren som gjør at du kan ta bilder ved å si «Chees», eller fungsjoner som gjør at du kan ta blilder under vann uten å bruke touchen.


Videokamera
Det er ikke så veldig mye mer å si om video heller. Samsung har støtte for de samme funksjonene og det funker greit. Som kamera er jeg godt fornøyd med S4.


Programvare

Programvare er det store satningspungtet for produsentene i 2013. De har skjønt at for en forbruker er ikke om prosessoren har o,1 GhZ prosessor større som bestemmer om han eller hun kjøper enheten, det handler om telefonen har funksjoner som er nyttige og unyttige i hverdagen. Ser det kult ut er det nok på en av produsentenes enhet. Det har som det alltid gjør gått i bølger. Applikasjonen til den infrarøde sensoren er elendig, sammenliknet med HTC One som jeg brukte istede for fjernkontroll fordi den var bedre, er Samsungs «WatchON» en elendig applikasjon som jeg brukte to ganger for å teste. Her er det forbedringspotensial, og heldig for Samsung er det mulgi å oppdatere en applikasjon, noe jeg håper de gjør.
Touchfrie kontroller
Som på Galaxy S4 er det mange berøringsløse måter å styre tellefonen på
Dette er for det meste unyttige funksjoner som ikke fungerer optimalt og spiser opp batteriet på en to tre. Øyescrollingen er helt forferdelig, og var en funksjon som jeg skrudde av rett etter at jeg hadde prøvd den. videoavspilleren (og youtube appen) har fått en funksjon som gjør at telefonen setter på pause når du ser bort, dette fungerer kun i godt lys og når du har telefonen kunstig nærme ansiktet. Sånne småfeil går igjennom hele softwaret. og gjør at jeg følte at jeg testa en betaversjon av softwaret. Man kan heldigvis skru av disse funksjonene, og spare litt batteri. Men at Samsung la inn en haug av funksjoner som ikke fungerer som de burde, de fleste er rett og slett funksjoner som er der kun for å selge

Skjermbildene er fra Galaxy S4 men samme software er på S4 Active så det er ingen forskjeller i utseendet


Batteri & Ytelse

Batteritiden på telefonen er helt ok, noen dager må jeg lade mens jeg er på jobb andre dager rekker jeg å se på Netflix og høre på musikk og slippe å lade telefonen før kl 21 på kvelden (lader den til kl 07). Telefonen rekker akkuratt så lenge som den trenger å rekke. Hadde ikke hatt noe imot å hatt lengere batteritid, men sålenge den rekker ut dagen kan jeg si meg fornøyd.

Telefonen hang seg ikke noe særlig opp, Snapdragon 600 prosessoren gjør jobben bra nok for den gjennomsntilige kunden og nerden

Karakterer
Vår Mening
Maskinvare
10
Programvare
6.0
Batteri & Ytelse
8.0
Kamera
8.0
Design
7.0
Konklusjon

Telefonen Samsung har kommet med er etter min mening en oppgradering fra S4. Jeg ville heller kjøpt denne enn storepbroren. Det kjennes ut som om Samsung har gjort en bedre og hardere jobb med S4Active enn S4. I anmeldelsen av s4 sa jeg at telefonen var en nedgraderig fra S3. Jeg vil si at s4 Active er det S4 burde være. Skal jeg kjøpe ny telefon i dag ville S4 Active stått høyt oppe på lista det er en god telefon men den har potensialet til å bli enda bedre. Du får mye telefon for pengene. Derfor får Galaxy S får en 4 av 5 på Droidnytts stjerneskala.

8.0
Vår Mening
You have rated this
0%
0%
0%
0%
0%
Om Forfatteren
Oskar G. Paulsrud

Norsk Android-entusiast og fotograf. Redaktør på Drodidnytt.no men driver også på som freelance-journalist. I tilleg for en ekstrem interesse for mobiltelefoner er jeg også Formel1 fan og elsker den gode gamle papiravisa.