Tester
Åpen Artikkel
Test: Samsung Galaxy S6 Edge
1
Spesifikasjoner
Produsent:

Samsung

Prosessor:

Åttekjernes 64bit prosessor
Fire kjerner klokket til 2.1Ghz og fire kjerner klokket til 1.4 Ghz

Intern Lagring:

32, 64 eller 128 GB

Ekstern Lagring:

Ikke mulig

Dimensjoner:

142.1 x 70.1 x 7.0 mm

Skjerm:

5.1″ 2560 x 1440 pixler

Piksler per tomme:

577

Kamera:

6 MP OIS Kamera
Led blits, F1.9
4K UHD-Videoopptak

Frontkamera:

5 megapiksel med 2K QHD videoopptak

Batteri:

2600mAh

Nettverk:

2G / 3G / 4G LTE Cat6

Simkort:

Nanosim

Introduksjon

Samsung har endelig brutt plastforbannelsen og laget en elegant telefon i glass og aluminium. Men er utseende nok, eller har Samsung ofret for mye for å lage en pen enhet? Droidnytt har testet Samsung Galaxy S6 Edge!


Maskinvare og Kamera

Hva er egentlig nytt?

Samsung Galaxy S6 Edge er ikke så veldig ny hvis man ser på designet. Det er lett å se at det er Samsung som har designet telefonen, men telefonen er samtidig veldig ny. Fremsiden har en 5.1 tommers buet skjerm som går ca. ned halve veien på begge sider. Nederst foran er hjem-knappen med fingeravtrykkleser, som er en svært god forbedring fra fjorårets fingeravtrykkleser. Denne trenger du kun å holde fingeren over, så låser den opp, på samme måte som Apples TouchID fungerer. Hvis du bruker Samsungs nettleser, kan du også logge inn på nettsider med denne fingeravtrykkleseren, du kan også logge inn i Samsungs applikasjoner med fingeravtrykkleser med fingeren. Det fungerer veldig bra, men dessverre ikke med Googles nettleser Chrome. Øverst på telefonen finner du høyttaleren, notifikasjons-lampen, noen sensorer og kameraet.

På høyre side av S6 Edge ligger av/på-knappen, en svært tynn men alikevel god knapp, det kan man derimot ikke si om volumknappene som ligger på venstre side. Knappene er av samme type som av/på-knappen, men de klikker ikke like godt. Det kan være test-enheten jeg fikk av Samsung, men det kan også være en feil som går igjen, jeg merket det samme på den flate S6 også. Toppen av enheten består av en simkort-luke som innvendig er av plastikk, noe jeg stusset litt på, fordi i den flate versjonen av s6 er hele luka i metall ikke bare det som er synlig. Det er også en ir-sensor, som fungerer godt som fjernkontroll, og en støykansellerende mikrofon. Undersiden rommer en høyttaler og microfon på høyre side, microUSB i midten, og em 3.5 mm jack.

Baksiden er som forsiden laget i Gorillaglass 4, kameraet stikker forsiktig ut slik at det er plass til bildestabilisatoren. Ved siden av kameraet er pulsmåleren, led-blitsen, og en kamerasensor som skal gjøre hvitbalansen og fargegjenkjennelsen bedre. Ellers er det bare glasset og en enkel Samsung-logo.

Upraktisk med bøyd skjerm.

Den bøyde skjermen på Galaxy S6 Edge gjør at telefonen ser ut som et kunstverk, ikke en telefon, det er lagt inn ett par programvareelementer som tar seg nytte av skjermen, men dette er funksjoner som enten, kunne vært praktiske på telefoner uten bøyd skjerm og, eller funksjoner jeg ikke brukte noe særlig. I bruk føltes det veldig naturlig å bruke Android med bøyd skjerm det føltes nesten som om Android med sine inntrekksmenyer fra venstre side er laget for en slik skjerm. Alt blir mye mer naturlig, og jeg tok meg selv i å scrolle, bare av fasinasjon for at ikonene bøyde seg ut lags siden og ble forsiktig borte. Men telefonen ble så tynn i hånda at håndflaten tok på kanten av skjermen så skjermen tidvis registrerte at jeg tok på kanten istedenfor der jeg tykket, eller at jeg skulle zoome istedenfor å scrolle på en nettside. Det at telefonen da koster 1400 kr mer for et lite, men svært lekkert, designelement, er nok litt vel dyrt.

Kamera

Kameraet er et godt mobilkamera, det er lyssterkt og kommer stort sett ut med bilder med riktig fargegjengivelse. Samsung har også kuttet ned på programvaren, slik at det er veldig lite funksjoner i kameraapplikasjonen fra starten av, men det er bare funksjoner som du har kan bruk for. Resten av funksjonene kan du laste ned fra Samsung sin applikasjonsbutikk. Kameraet også mulighet til å filme i UltraHD og høyeste oppløsning på bilder er 16 megapiksler. Saktefilmfunksjonen var kanskje den morrsomte å bruke, og kan være fint nyttig ved analyse hvis du driver med sport. Jeg testet den ut både på tennisbanen og bueskytterbanen, og det fungerte utrolig bra og effektivt. Programvaren rundt kameraet var generelt svært god, og minimalistisk


Programvare

Telefonen kjører Android 5.1 Lollipop og Samsung har skjerpet TouchWiz til å bli på et godtatt nivå. Jeg prøvde å gå over til Google Nå-hjemskjermen men fant ut at TouchWiz sin hjemskjerm egnet seg veldig bra, med en gang man skrudde av «Briefing». Det er lagt til flere måter å personifisere hjemskjermen og du kan velge om du vil ha 4×4, 4×5 eller 5×5 ikoner på skjermen, dette er godt velkommen for oss som har alt for mange applikasjoner på hjemskjermene og i applikasjonsskuffen. Men dessverre så får man ikke muligheten til å sortere applikasjonene sine automatisk alfabetisk, dette skapte stor frustrasjon for meg, som er vant med å slå opp i applikasjonsskuffen etter navn. Håper at Samsung kan Gjøre noe med dette i en programvareoppdatering.

Programmer på kanten

I innstillinger kan du skru av og på «kantfunksjoner» som gjør at du kan ha kontakter og se notifikasjoner på kanten av skjermen. Her kan du også velge hvilken av kantene det skal være på. Jeg hadde mine fem mest brukte kontakter på kanten av telefonen min, og dette var den eneste kant-programvaren jeg følte jeg hadde bruk for. Alt det andre ble litt sært og litt unyttig.

Totalt sett har Samsung gjort en god jobb med programvaren, de har kutta ned på søpla, men lar deg allikevel laste det ned hvis du ønsker det, fra deres egen applikasjonsbutikk


Batteri & Ytelse

Batteritiden var stort sett en, kanskje en og en halv dag, men med nye lademuligheter er ikke batteriet på S6 Edge et stort problem. Med telefonen følger det med en «Adaptive Fast Charger» som raskt lader opp telefonen, har du en halvtime så får du nok batteri til å vare en liten stund. Telefonen støtter også trådløs lading av begge laderstandarene, så man kan legge telefonen på ladeplate mens man sover. Og skulle batteritiden bli et stort problem går det også ann å skru over i «Ultra Power Saving mode» som gjør at telefonen skrur av alt unødvendig og gir deg svært mye bedre batteritid.

Les også vår test av Samsung Galaxy S6 i

Studentavisen INSIDE her!

DroidnyttanbefaltDroidnytt 4av5

Positivt

Nyskapende design
Godt kamera

Negativt

Feilregistreringer på kantskjermen

Karakterer
Vår Mening
Maskinvare
9.5
Programvare
9.0
Batteri & Ytelse
9.0
Kamera
9.0
Design
10
Konklusjon

Samsung Galaxy S6 Edge er en svært spennende og nyskapende enhet. Samsung har virkelig snudd og laget et kunstverk av dimensjoner. Men den stive prisen og et par små feil gjør at de ikke kommer helt til topps. Men dette er uten til den beste (sammen med den flate S6) telefonen på markedet i skrivende stund. Droidnytt Anbefaler!

9.5
Vår Mening
You have rated this
0%
0%
0%
0%
0%
Om Forfatteren
Oskar G. Paulsrud

Norsk Android-entusiast og fotograf. Redaktør på Drodidnytt.no men driver også på som freelance-journalist. I tilleg for en ekstrem interesse for mobiltelefoner er jeg også Formel1 fan og elsker den gode gamle papiravisa.

Kommentarer

Skriv kommentar