Tester
Åpen Artikkel
Er dette perfeksjon Samsung?, Test: Samsung Galaxy S7 Edge
238 208 0
Anbefalt
Anmeldelse

Er dette perfeksjon Samsung?, Test: Samsung Galaxy S7 Edge

av 15/04/2016
Spesifikasjoner
Produsent:

Samsung

Prosessor:

Åttekjernes 64bit prosessor
Fire kjerner klokket til 2.3Ghz og fire kjerner klokket til 1.6 Ghz

Intern Lagring:

32 GB

Ekstern Lagring:

MicroSD opp til 200 GB

Dimensjoner:

150.9 x 72.6 x 7.7mm

Skjerm:

5.5 Dual edge 2560 x 1440 pixler

Piksler per tomme:

534

Kamera:

Dual Pixel 12 MP OIS Kamera
Led blits, F1.7
4K UHD-Videoopptak

Frontkamera:

5 megapiksel F1.7

Batteri:

3600mAh

Nettverk:

2G / 3G / 4G LTE Cat6

Simkort:

Nanosim

Introduksjon

Samsung lanserte i februar oppfølgeren til Samsung Galaxy S6 Edge. S7 er ifølge Samsung en perfeksjonert S6, men hvor god er den egentlig?

Nye Galaxy S7 Edge er ip68v sertifsiert og tåler vann. Foto: Oskar Gårdsrud Paulsrud

Nye Galaxy S7 Edge er ip68v sertifsiert og tåler vann. Foto: Oskar Gårdsrud Paulsrud

 

 

 

 

 

 

 


Maskinvare og Kamera

Designmessig er Galaxy S6 Edge og Galaxy S7 Edge svært like. En lekker glasstelefon med buet skjerm på høyre og venstre side, og tynne metallkanter. Telefonen kan fint stilles ut som kunstverk i stedet for å bruke den som telefon.

Kantskjermen gjør telefonen til et kunstverk av design. Foto: Oskar Gårdsrud Paulsrud

Kantskjermen gjør telefonen til et kunstverk av design. Foto: Oskar Gårdsrud Paulsrud

Skjermen er svært sensitiv, nesten litt for. Samsung hadde klart å finne balansen mellom at hånda lener på kanten og sensitiviteten med S6 Edge+. Dette har de dessverre ikke klart med S7 Edge. Det problemet jeg hadde med S6 Edge var igjen gjennomgående i S7 Edge. Bortsett fra dette er skjermen nydelig. QHD-skjermen har god fargegjengivelse og oppløsning og er perfekt til en premium telefon.

Hjemknappen er like god som alltid. Personlig foretrekker jeg Googles design, hvor fingeravtrykkleseren er på baksiden av telefonen, det føles mye mer naturlig ut. Men til tross for dette er knappen og fingeravtrykkleseren svært god. På høyre og venstre side av hjemknappen er det touchsensitive knapper. Som sagt foretrekker jeg at det er en fingeravtrykkleser på baksiden, men også at knappene er i software ikke i maskinvare. Knappene kommer litt i veien når man ser på YouTube og med kantskjermen blir det fort til at man ikke helt vet hvor man skal gjøre av hånda.

Foto: Oskar Gårdsrud Paulsrud

Foto: Oskar Gårdsrud Paulsrud

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nederst på telefonen finner vi høyttaleren, microUSB-porten og hodetelefonporten. Alt dette er, som resten av telefonen, ip68 sertifisert. Det betyr at uten noen som dekker portene, tåler telefonen  opp til en halvtimen under halvannen meter med vann. Jeg har ikke testet om dette stemmer, men jeg har testet om telefonen fungerer i regnvær og når den blir utsatt for store mengder vann. Du kan ta telefonen med i badekaret og se på film, uten å være bekymret for å ødelegge telefonen.

Telefonen har også trådløs lading, men samsung har gjort denne bedre så telefonen støtter hurtiglading, ikke bare igjennom microUSB. Trådløse ladingen har nårhurtiglading.

Totaltsett er maskinvare svært god. Men det er noen småting som må fikses på for at jeg skal kunne si den er perfekt. Jeg syntes der er litt merkelig at de klarte alt så bra med s6 edge + for å så ikke helt klare det med s7 edge. Men det er fortsatt den lekreste telefonen du kan få kjøpt.

Kameraet er nesten helt i ett med bakdekselet. Foto: Oskar Gårdsrud Paulsrud

Kameraet er nesten helt i ett med bakdekselet. Foto: Oskar Gårdsrud Paulsrud

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kamera

Kameraet er noe samsung igjen har jobbet med. Telefonen har nå en enda mer lyssterk sensor, som bruker speilrefleksprinsippet dual pixel for å få analysert, fokusert og tatt mye bedre bilder. Telefonen har også et lavere f-nummer enn tidligere og denne gangen er det ikke bare reflektert på baksiden av telefonen. Også frontkameraet har fått en blender med f1.7. Kameraet tar også stort sett gode lyssterke bilder i morket og om kveldene. På demoene vi så på Mobile World Congress så man forskjellen tydelig, men i testperioden tok jeg enkelte bilder og sammenliknet med blant annet iPhone 6S Plus, det var en forskjell men ikke så stor at man ser det uten å ordentlig sammenlikne bildene.

Galaxy S7 Edge Kamerabilder


Programvare

Samsung har kommet en lang vei når det gjelder programvare. Telefonen kjører Android 6.0 marshmallow med touchwiz på toppen. Samsung har gjort enda mer for å få følelsen god med dette skinet, og nå er det kommet til det punktet at jeg ikke lengre klager over det, heller nyter det. Det er et godt skin som ikke lenger ser ut som et forsøk på å kopiere iOS. I starten var det litt tilvenning fra det flotte minimalistiske stock android, men det er noe som fort går over. Hele systemet er godt gjennomført og kantskjermen er forbedret fra S6 Edge-modellene. Det er nå plass til flere snarveier, det er lagt til en verktøykasse med linjal, kompass og lommelykt, og en nyhet, og en værfeed. Samsung bruker Yahoo-News, her savner jeg å kunne velge nyhetstyper, eventuelt nyhetsmedier. Alle nyhetene som kom opp var stort sett «Click Bait» nyheter og gjorde hele panelet ubrukelig.

collage 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

For gamere

Gamere kan smile bredt ved bruk av s7 telefonene. Den nye GPU-en er kraftig nok til at man igjennom Samsungs «Gamelaucher» kan ta opp spillingen og legge det ut på YouTube. Man kan dessverre ikke strømme live.

Skjermen støtter også et alltid på, modus. Dette er noe av det mest nyttige med hele telefonen. Du slipper å skru av og på telefonen for å skjekke klokka, og kan velge mellom flere ulike modus. I min testperiode har jeg fått en stor kjærlighet for denne funksjonen. Spessielt det å ha klokka og kalenderen samt batteriprosent på skjermen til en hver tid. På grunn av AMOLED-skjermen bruker dette svært lite batteri, og hvis man er lure, skrur man på en funksjon i innstillinger som skrur av skjermen når den oppdager at den ligger opp-ned eller i lomma. Til syvende og sist har Samsung laget en programvarepakke som er særdeles god.

Telefonen har en skjerm som alltid viser informasjon, selv når den er avskrudd Foto: Oskar Gårdsrud Paulsrud

Telefonen har en skjerm som alltid viser informasjon, selv når den er avskrudd Foto: Oskar Gårdsrud Paulsrud

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Batteri & Ytelse

Batteritiden på S7 Edge er bra nok. Telefonen varer mellom en og halvannen dag, så du overlever hvis du glemmer å lade en natt. Men med hurtiglader er ikke dette noe å bekymre seg for. Jeg har ikke hatt noe batteriangst med denne telefonen. Og når jeg har vært litt usikker har jeg skrudd den over i batterisparingsmodus som skrur av alle funksjoer og gjør at du har en gråtonetelefon som gjør det den trenger å gjøre, og varer lenge. Eneste savnet her, er at jeg kunne ønske det gikk an å velge en app til slik at man kan ha bussbilletten tilgjengelig i sparemodus.

Ytelsen har Samsung gjort noe rart. Dette er første gang siden s4 jeg har opplevd så mange ganger at telefonen fryser så den må restartes. Det skjedde fire ganger iløpet av min 4 ukers testperiode. Dette skjedde også med den flate S7 så det jeg er ganske sikker på at det ikke var på grunn av enheten vi fikk teste. Forhåpentligvis får Samsung fikset dette i en oppdatering. Elllers yter telefonen svært godt, og er morrsom og rask til at fra spilling til sms. Jeg har ikke hatt noe andre problemer med ytelsen annet enn de fire ganger telefonen har fryst, Restarten har da tatt under 10 sekunder, så det har ikke stoppet meg fra å gjøre noe jeg trengte å gjøreDroidnyttanbefalt2016Droidnytt4av5 2016.

Positivt

Lekkert design
God utnyttelse av kantskjerm

Negativt

føles litt for tynn ut
Svært glatt, lett å miste, eller skli på overflater

Karakterer
Vår Mening
Maskinvare
8.0
Programvare
10
Batteri & Ytelse
7.0
Kamera
9.0
Design
10
Konklusjon

Misforstå meg rett, Galaxy S7 Edge er en fantastisk telefon. MEN, den rekker ikke helt opp, og skaper enkelte småirritasjoner her og der. Utseendemessig er det den perfekte telefon. Progravaren er fantastisk, jeg elsker kantprogramvaren. Det å legge alle applikasjonene på siden gjør at man får en ekstrem clean look, og for en som elsker minimalismen er det alfa omega. Men kantskjermen gjør at telefonen totaltsett blir alt for tynn og man hele tiden tar på skjermen på steder man ikke vil ta på. Jeg skulle ønske jeg kunne gitt denne telefonen topp score. Men desverre så rekker ikke Samsung helt opp denne gangen.

8.0
Vår Mening
You have rated this
0%
100%
0%
0%
0%
Om Forfatteren
Oskar G. Paulsrud

Norsk Android-entusiast og fotograf. Redaktør på Drodidnytt.no men driver også på som freelance-journalist. I tilleg for en ekstrem interesse for mobiltelefoner er jeg også Formel1 fan og elsker den gode gamle papiravisa.

Kommentarer

Skriv kommentar