Tilbehør
Åpen Artikkel
Jambox by Jawbone
0

Jambox by Jawbone

av Oskar G. Paulsrud24/03/2012

Jambox by Jawbone er en bluethoot-høyttaler som Jawbone har gått ut og sagt er den neste Boomboxen. Den lille høyttaleren er kanskje mest kjent for Applefans, men fungerer med Android like bra. Men hvordan er Lydkvaliteteten? Vi har testet Jambox by Jawbone

[tabgroup][tab title=»I boksen»]Vi fikk en demomodell å prøve, denne var montert fast til ett stativ, noe som betyr at vi ikke fikk med alt tilbehøret man får når man kjøper høyttaleren. Men etter litt leting har jeg funnet ut hva Jawbone gir med denne høyttaleren:

  • USB-Micro USB-kabel på 1,5m
  • USB-Micro USB-kabel på 30 cm
  • Jambox by Jawbone
  • 3,5 mm Jack-Jack-kabel på 1 M
  • USB-lader
  • Beskyttelsestrekk
  • Brukermanual og garantibevis
Jawbone har virkelig ikke spart på tilbehør, med to USB-kabler slik at du kan bruke en til å oppdatere og laste over software fra dataen din, og en til å lade med. Jeg vet ikke kvaliteten på beskyttelsestrekket, men det trenger ikke å være ekstremt beskyttende ettersom Jamboxen er laget for å tåle mye

[/tab][tab title=»Utseende og Software»]

Utseende

Utseendet er uvanlig til å være en høyttaler. Du kan få den i flere forskellige farger (Svart, Blå, Grå og Rød) alle har hvert sitt unike design i høyttalergrillen, men alle har også silikon på toppen og bunn av enheten. Designet er laget ikke bare for å se stilig ut men også for at det skal tåle støt bedre. Det sammen med silikonkantene gjør at det er en utrolig solid høyttaler, og du er ikke redd for å miste den i bakken, selvom det ikke er noe du har lyst til å gjøre. Jack-kabelen som følger med er en flat kabel, lik hodetelefonkabelen til Sony Ericsson Xperia Ray. Dette betyr at kabelen ikke krøller seg og blir vanskelig å ta fra hverandre når du tar den opp fra lomma etter å ha latt den ligge der mens du har gått fra deg til en kamerat, park eller hvor du ønsker å ta med deg høyttaleren.

Software

Softwaret? Spør du kanskje. Denne høyttaleren er smartere enn de andre bluethoothøytalerene jeg har prøvd før. trykker du på den runde knappen etter å ha koblet den til enten via Jack eller Bluethoot sier den hvor mye batteri du har igjen, har du ikke kobla til noe, sier de at den venter på at en enhet kobler til. Holder du inne knappen men du har kobla til din telefon (dette vet jeg ikke om fungerer med iPhone ettersom den bruker Google sin stemmegjenkjenner på telefonen) kan du be den om å ringe ett nummer. Du må riktignok ramse opp nummeret på engelsk, og er nok noe en ikke kommer til å bruke noe særlig ofte. Logger du på Jawbone sine nettsider kan du laste ned forskjellige stemmer til boksen. Alt fra 8-bit til veldedighetsstemmer, alle stemmene er gratis å laste ned.

Totaltsett er dette en utrolig pen og funksjonsrik høyttaler og scorer bra når det kommer til muligheter softwaremessig. Den virker også som en god og solid boks som ikke blir ødelagt med det første.[/tab][tab title=»Lydkvalitet»]Lyden på den lille firkanta boksen er stor. Jeg ble ganske overrasket når jeg testa den første gang. Det er ordentlig god lyd, og når Jawbone sier at dette er den nye bomboxen, så har de et godt poeng!

Høytaleren har to elementer som spiller mellomtoner, disse kan settes til å spille i romstero, Jawbone kaller dette «live soud» som gjør at man får et utrolig godt lydbilde. Slår man av denne funksjonen får man et høyere lydnivå og mye mer direkte lyd.

i tilleg til de to elementene har den en sub som gjør at hele boksen rister, setter du den da på et bord, vil bordet forsterke subwooferen, og en får ganske god basslyd ut av den lille Jamboxen. Det er ikke så veldig mye å si om lydkvaliteten annet enn at den er utrolig god, det er ikke noen spessielle negative ting ved lydkvaliteten, i forhold til størelsen vil jeg si at dette er kanskje det beste du får i et så lite format.[/tab][tab title=»Batteritid»]Batteritiden til Jamboxen er fantastisk. Jawbone påstår at den har 11 timer spilletid, jeg har ikke tatt tiden, men vil påstå at den har lengre spilletid. Jeg har latt den stå på med rolig musikk hele natta, uten å være tilkoblet, da jeg våkna etter en god natts søvn, så spilte den fortsat den rolige musikken og sa den hadde 1/3 batteri igjen. Standby tiden er enda bedre. Jeg lada den på lørdag morgen, lot den stå på hele helga, hvor jeg brukte den nå og da med den medfølgende 3,5 mm jack-jack kabelen og med Bluethoot fikk jeg den til å vare nesten ut hele helga uten å lade. Batteritiden på denne høyttaleren er absolutt god nok![/tab][/tabgroup]

Jambox by Jawbone er en liten, robust, pent designet høyttaler som leverer god lyd. Jeg har tidligere testet Sony Ericssons blutetooth høyttalere og de kan ikke måles med Jamboxen. Det eneste negative en kan si er at når du skrur den på så snakker den på det høyeste nivået, og at det er mye echo hvis du bruker den som høyttaler til telefon. Jeg vil anbefale Jambox by Jawbone på det sterkeste!

 

Takk til Autra for at vi fikk teste høyttaleren

0%
0%
0%
0%
0%
Om Forfatteren
Oskar G. Paulsrud

Norsk Android-entusiast og fotograf. Redaktør på Drodidnytt.no men driver også på som freelance-journalist. I tilleg for en ekstrem interesse for mobiltelefoner er jeg også Formel1 fan og elsker den gode gamle papiravisa.

Kommentarer

Skriv kommentar