Tilbehør
Åpen Artikkel
Samsung lanserer nye super-minnekort
0

Samsung lanserer nye super-minnekort

av Niklas Nygaard16/10/2012

Tre nye serier

Stor lagringsplass og ikke minst muligheten til å bytte det blir mer og mer viktig på mobile enheter som for eksempel mobiltelefon og nettbrett. At store filer overføres på kort tid er og like vesentlig. Dette har Samsung nå tatt på alvor og lansert tre nye serier med minnekort med navnene Standard, Plus og Pro. Ikke bare er de raskere med hastigheter opp til 40MB pr. sekund på overføring av filer og opp til 80MB pr. sekund på lesing, men de er også ganske hardføre.

Overlever ferien

SD-kortene til Samsung er noe som er kalt for «5-proof». Dette er en klassifisering som skal bety at minnekortene kan tåle de fleste utfordringer som de eventuelt kan måtte treffe på i løpet av ferie. De skal nemlig klare seg gjennom høye temperaturer, støt, magnetisme og de kan ligge i vann i opp til et døgn. I tillegg så skades verken SD- eller MicroSD-kortene av røntgen, så tåler en sikkerhetssjekk på flyplassen. Noe som har «tatt livet av» mange feriebilder. Og skulle noe gå galt, så har faktisk minnekortene enten 5 eller 10 års garanti.

Standard, Plus og Pro

Hvem passer for hva?

  • Standard – Passer bra til digitalkamera for god lagring av bilder og eventuell film som tas.
  • Plus – Passer genialt til mobiltelefoner og nettbrett, hvor du vil ha stor lagringsplass og de passer også hvis man skal lagre filmer i HD-kvalitet. Og også ikke minst når man skal overføre de på andre enheter på raskest mulig måte.
  • Pro – Navnet sier seg nesten selv. Minnekortene har lagringsplass opp til 64GB, men hastigheten er den store forskjellen. Den gjør at man kan filme i 3D, noe som krever mye kraft for å lagre det fortløpende. Ikke minst når man skal lese av, så kreves Pro-serien for at man ikke skal oppleve hakking i avspillingen.

 

Snart i butikkhyllene

Ifølge pressemeldingen til Samsung, så kommer super-minnekortene i butikkene den siste halvdelen av oktober. Noe som vil bety ganske så snart, om ikke allerede.

[box_dark]

Fakta: Minnekortene finnes i både SD- og microSD-format. Avhengig av serie og type, utvides kapasiteten med mellom
4GB og 64GB på mobiler, nettbrett, digitalkameraer, videokameraer og PC. SD-kortene er ”5-Proof” og MicroSD-kortene
er ”4-Proof”, som inkluderer vann, høye temperaturer, støt og røntgen. Overføringshastighet ligger på opp til 40MB/sek
(skrive) og 80MB/sek (lese) avhengig av serie og type.

[/box_dark]

Kilde: Samsung

0%
0%
0%
0%
0%
Om Forfatteren
Niklas Nygaard

Er en 30 år gammel tech og «duppeditt»-fantast med en ekstra stor lidenskap for Android. Liker å kunne vite det som er å vite om det og samtidig kunne dele det med alle andre. Gjøre andre like frelst som meg er viktig.

Kommentarer

Skriv kommentar