Tester
Åpen Artikkel
Test: Galaxy Gear
204 54 3
Anmeldelse

Test: Galaxy Gear

av 03/01/2014
Spesifikasjoner
Produsent:

Samsung

Prosessor:

Exynos 800 MHz

Farger:

Jet Black, Lime Green, Mocha Gray, Oatmeal Beige, Rose Gold, Wild Orange

Intern Lagring:

4 GB, 512 MB RAM

Dimensjoner:

56.6 x 36.8 x 11.1 mm

Vekt:

73.8 g

Skjerm:

Super AMOLED capacitive touchscreen, 16M farger

Piksler per tomme:

278

Kamera:

1.9 MP, autofocus

Batteri:

315 mAh

Samsung har utfordret smart-klokkemarkedet med sin Galaxy Gear. Klokka har få men sterke konkurenter. Er den god nok til å slå Sony Smartwach? Vi har testet Galaxy Gear.


Maskinvare

Samsung har laget en solid klokke i silikon og aluminium. Den har et både industrielt og ekslusivt utseende og er svært minimalistisk. Samtidig er den massiv. Har du små hender vil klokka se stor ut på armen. Den er tung men ikke for tung, noe som understreker det ekslusive utseendet som Samsung har klart å skape. Øverst på armbåndet har Samsung plassert et kamera og litt lengre nede en microfon og en høyttaler. På høyre side av selve klokka er det en av/på knapp og selve klokka består av en 1.63 tommers skjerm. Den er passe stor, de hadde klart seg med en mindre skjerm eventuellt mindre kanter rundt selve klokka for å gjøre den litt mindre. Over og under skjermen,  i hvert hjørne, har Samsung valgt å la skruene være synlige. Dette mener jeg er et godt designvalg, som på en merkelig måte får klokka til å føles mer ekslusiv ut. Samsung har også valgt en mye bedre lademåte enn det Sony valgte med sine to første klokker, det føger med en dockingstasjon med Galaxy Gear som man setter klokka i og lader med Micro-USB. Sonys tredje smartklokke derimiot (SmartWatch2) lader direkte med microUSB og de har da eliminert problemet med noe som kan ødelegges. Dockingen til Samsung har et potensielt bruddpunkt med lokket, men det virker sikrere enn Sonys klype på LiveWiew og SmartWatch (1). Ladedocken til Samsung dobler også som parringsenhet. Det er noe som gleder en NFC elsker som meg. Første gang du skal parre klokka med en Galaxy Note3, Note 2 eller S4+, scanner du ladedocken mot NFC-leseren på telefonen. Da laster telefonen automatisk ned applikasjonen og parrer seg med klokka og med et knips kan du bruke klokka.

Microfonen/høyttaleren til Galaxy Gear kan brukes til samtaler, men dette er en funksjon som Samsung ikke har tenkt gjennom ordentlig. Alle rundt deg kan høre hele samtalen og den på andre enden mottar svært dårlig lyd. Det er en utrolig god idé med en så stor telefon som Galaxy Note3 i lomma er det å slippe å snakke i den og kunne bruke noe annet istede utrolig nyttig. Samsung har ikke truffet spikeren helt på hodet når de ga en mulighet til å snakke i telefonen på klokka. God idé, men fungerer desverre ikke optimalt i dagliglivet.

 


Kompatibilitet

Dette er det som drar Galaxy Gear mest ned i karakter. Klokka er bare kompatibel med 8 Enheter. Når alle konkurentene har kompatiblitet med alle Android-enheter gjør dette at Samsung faller langt bak i rekka. Sonys klokke snakker bedre med Sonys telefoner, det er helt naturlig, men har jeg lyst kan jeg bruke den sammen med Nexus 5 eller hvilken som helst annen telefon. Skal jeg bruke Galaxy Gear når jeg bruker Nexus 5 som daglig telefon, da må jeg bære med meg en Note3 eller en av Samsungs 7 andre nyeste telefoner. Samsung hadde helt fint klart å få en 4 kanskje 5 er på skalaen vår hadde de støttet flere enheter enn bare sine egne.


Kamera

Kameraet på Galaxy Gear er nok en skrytefunksjon. Samsung har satt inn et lavoppløst kamera i klokka, og jeg ser ikke helt nytten av det. Du får en James Bond følelse og det er ganske kult å kunne si smil og ta bilde med klokka, men hvor nyttig det er er en annen sak. Det er også grenser for hvor gode bilder  du kan ta når kameraet er festet på armen. Kan være potensiale, men det ser jeg ikke per dags dato. Det er også tydlig at Samsung har skjønt at det er litt skrytekamera, og lagt på muligheten til å sette på «signatur» på bildene du tar. Det betyr med andre ord at på alle bildene du tar med Gear, så kommer  det et stempel nederst i høyre hjørne hvor det står «Galaxy Gear»


Programvare

Programvaren er veldig godt utført, igjen har de valgt gode løsninger men den er ikke like lett å bruke som konkurenten fra Japan. Samsung har valgt å dra fra øverst på skjermen og ned for å gå tilbake, mens Sony bruker to fingre som zomer ut. det var en mer naturlig og effektiv funksjon. Galaxy Gear klarer ikke alltid å oppfatte at man trykker, og man blir sittende og dra og dra og dra til det plutselig fungerer, og da har du mest sannsynlig dratt tilbake og kommet til hurtigfunksjonen på startskjermen hvor du drar for å komme til kameraet. Andre ganger fungerer klokka optimalt. Ellers er det ingenting å si på programvaren, Samsung har gjort en like god jobb softwaremessig som hardware på å få laget det en solid og god klokke.

 

Takk til Samsung Norge for lån av Samsung Galaxy Gear

Karakterer
Vår Mening
Maskinvare
8.0
Programvare
8.0
Kamera
4.0
Konklusjon

For å konkludere har Samsung klart å hoste opp en svært god klokke. men med mange småting som fører at klokka blir litt dårligere. Har du en kompatibel telefon, vil jeg anbefale klokka, men da må du være innstilt på at bytter du telefonmerke, er det bare å kaste den i søpla.

6.7
Vår Mening
You have rated this
0%
0%
0%
0%
0%
Om Forfatteren
Oskar G. Paulsrud

Norsk Android-entusiast og fotograf. Redaktør på Drodidnytt.no men driver også på som freelance-journalist. I tilleg for en ekstrem interesse for mobiltelefoner er jeg også Formel1 fan og elsker den gode gamle papiravisa.

3 Kommentarer
 • Eventyret
  03/01/2014 at 17:59

  Jeg personlig har lyst på Sony sin SmartWatch men gear er en utrolig fin klokke da!

 • Petter Engersand
  17/02/2014 at 13:37

  jeg har brukt den en stund nå og må si meg veldig fornøyd.
  At den må kastes hvis man en gang i fremtiden bytter tlf er ikke sikkert. er bare en software som skal til for å få den til å virke på andre tlf.

  • OGP93
   28/02/2014 at 14:19

   Har snakket med Samsung om kompatibilitiet, det de har sagt er at de kommer kun til å støtte Samsungs egne enheter for å kunne være sikre på kompatibilitet. Det betyr at de kommer til å støtte kun samsungs enheter.

Skriv kommentar