Tilbehør
Åpen Artikkel
Vi tester kortbetaling på mobilen
0

Vi tester kortbetaling på mobilen

av Niklas Nygaard03/01/2013

Se for deg situasjonen. Du deler taxi med gjengen du tar på deg å legge ut for de andre som lover å betale så fort de kan, men akkurat der og da så har de kun kort. Kanskje slenger noen et ironisk spørsmål som «tar du kort, eller?» Og nå kan du faktisk svare ja på det spørsmålet for iZettle har løsningen for å ta kortbetaling via smart-telefonen.

izettle test header

Enkel betaling

iZettle er en veldig genial løsning for privatpersoner, men også små bedrifter som ikke vil bruke mangfoldige tusen på bankterminal og kassasystem.

Betaling er gjort på en veldig enkel måte, men først og fremst så må du ha skaffe appen og ikke minst, kortleseren som du bestiller på iZettle.com. til 199 kroner. Deretter kan du logge inn via din Facebook-konto om du vil, eller lage en ny konto hos iZettle.
For å motta penger, så må du rett og slett bare taste inn ønsket beløp, få betaleren til å putte inn sitt bankkort i leseren og la han eller hun fylle ut sin info. Den kan enten tastes inn direkte via telefonen, eller så kan man taste inn telefonnummeret til betaleren som vil da motta en sms med instruksjoner om hvordan å fullføre sin transaksjon.

Man kan også registere kontantbetaling, sånn at man kan føre det opp og registrere det.

Screenshot_2013-01-03-18-40-15

Ønskes det en kvittering, så kan det selvfølgelig ordnes via e-post. Der vil betaleren, eller kanskje kunden, motta en mail med detaljert info om produktet som beløp, betalt til og også hvor betalingen fant sted plassert på et kart. All info om mottakeren finnes selvfølgelig også. iZettle appen har også gjort det mulig å bruke mobilen til å ta et bilde av produktet, noe som vil være med i kvitteringen.

 

Konklusjon

iZettle er en enkel, men genial løsning og kanskje noe mange har ventet på. Kanskje aller mest for små-bedrifter som vil en billig og enkel måte å ta betalt for ting eller tjenester som de tilbyr. Krever på ingen måte noen høy kunnskap om mobil eller teknologi å bruke den. Rett og slett bare plugg inn, åpne appen og ta i mot betalingen. Eneste man må huske på at er at iZettle tar et gebyr for hver transaksjon som blir gjort på 2.75 prosent. Men de første 200 kr er «gratis». Man betaler på en måte de med beløpet man bruker på kortleseren.

 


Takk til iZettle for utlån av kortleser

Kilde: iZettle

0%
0%
0%
0%
0%
Om Forfatteren
Niklas Nygaard

Er en 30 år gammel tech og «duppeditt»-fantast med en ekstra stor lidenskap for Android. Liker å kunne vite det som er å vite om det og samtidig kunne dele det med alle andre. Gjøre andre like frelst som meg er viktig.

Kommentarer

Skriv kommentar